Citiraj:
Autor T}{OR
Na 60Hz sam vidio razliku kod gledanja YT recimo (60fps snimke). Ne znam u čem je fora ali sve izgleda nekako fluidnije u odnosu naspram 60Hz monitora.
Što se tiče igara, razlika se osjeti negdje oko 80-90 na gore FPS/Hz. Tada igra postane nevjerojatno glatka i dobiješ onaj efekt kao da ne gledaš ekran već "kroz prozor". Ne bih se vraćao natrag nikada nakon što sam ovo iskusio.
Druga stvar, a to sam pročitao negdje na nekoj od recenzija: 144Hz i jako niski odaziv (input lag < 10ms) isto ima razlike kod MP pucačina. Tamo je u jednoj recenziji lik napisao da u kombinaciji sa G-syncom si defakto u prednosti nad drugima. Veli da pogađaš stvari koje inače ne bi sa 60Hz monitorom niskog odaziva. Ja malo što sam testirao (a ne igram godinama MP FPS pa suckam stravično) našao sam se da uletavam u duele 1 na 1 gdje kasno palim i ipak uspijem sredit lika i preživjet duel. To se prije nije događalo.
Tako da - 144Hz i FreeSync ili G-Sync kombo the way.
EDIT: Recenzija XB271HU kojeg imam.
|
Gledao sam ovaj tvoj monitor i sad kad g-sync vise nije fora nekak mi glupo uzet jer ima jeftinijih 144hz freesync monitora.
Koji 144/240hz 1440p monitor uzet onda?
Kazu da je onaj Dell TN mila majka za gaming po netu. I da mu fakat slika odlicna za TN. Treba mi ionak samo za gaming monitor. Gledam ravno u njega a ne iz kuta
Sent from my H8266 using Tapatalk