Citiraj:
Autor messiah
Jedno vrijeme sam razmatrao da naručim Massdrop 58x Jubilee ili Massdrop 6XX. Isto sam čitao reviewe i neki su govorili da ne čuju veliku razliku između tih 2 slušalica, a neki pak da čuju. Uglavnom teško je nešto procijenit prije nego sam čuješ 
|
To je najveći problem, što više čitam, sve mi je više žao što nisam fidelio x1 uzeo - sve više i više ne znam što kupiti kad čitam.
Citiraj:
Autor messiah
Međutim, znam da kad sam uračunao troškove dostave i PDV-a (carinska stopa na većinu elektronike je 0%) da mi se nije baš previše isplatilo.
Računaj da ti se stopa PDV-a dodaje na uređaj + poštarinu.
Koliko je sad poštarina do Hrvatske?
|
Računam da ne može biti više od 70$, što je još uvijek u oba slučaja ispod cijene HD650.
Citiraj:
Autor messiah
|
BD sam slušao ali mi nisu legle kad sam ih primio u ruke - ne mogu točno reći što me smetalo ali kao da je sve bilo neočekivano klimavo. Zvuk, hijao, imao sam osjećaj da sam dobio rasturene slušalice, kao da zuje previše na visokim tonovima. Ali i jači modeli su bili slični.
Osim toga, 770 su zatvorene slušalice. 880 nisu skroz otvorene. 990 po meni nisu ništa bolje po pitanju visokih.
Unatoč pozitivnim reviewima, držao bih se podalje.
Citiraj:
Autor messiah
|
Nisam siguran jesam li slušao ovaj ili jači model, ali AKG mi općenito ne paše, da ne kažem da me razočarao.
Također mi nikako ne odgovara ova natezajuća traka na glavi, jednostavno mi nije udobno.
---
Kopao sam dalje po raznim usporedbama, forumima, youtubeu, i tek kad sam tvoj komentar pročitao naletio sam na ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=1ro9j7vGBEQ
Reklo bi se da ono što sam opisao kao "zujavost" se i ovdje osjetno izdvaja.
Cijeli kanal mu je isto kvalitetan.
Moram reći da si pomogao na sporedan način. Pričekat ću, možda netko još baci koji prijedlog, ali mislim da za do 200€ ne mogu promašiti s 58x, pogotovo jer ne moram imati pojačalo za njih.
EDIT: naručio sam 58x. Služit će svrsi!