Citiraj:
Autor messiah
Kako si spajao JBL 305 na laptop?
Ako se dobro sjećam, JBL imaju samo XLR input, tako da si morao koristiti 3.5mm adapter na XLR - možda je u njemu bio problem?
Receiver (ili amp) ti ne treba ako ideš na aktivne zvučnike, samo na pasivne.
Također, svaki receiver ti ima u sebi već ugrađen DAC.
A pasivni ili aktivni je više pitanje što zapravo želiš.
Aktivni monitori su obično plug&play i ne trebaš imati još jednu komponentu na stolu za amplifikaciju.
S kombinacijom receiver ili amp/dac combo + pasivni zvučnici imaš više fleksibilnosti, možeš zamijeniti zvučnike ili amp/dac kada ti trebaju neke funkcionalnosti (npr bluetooth).
Da li ti je i s laptopa i s mobitela zvuk bio jako tih?
|
U trgovini gdje sam isprobavao zvučnike zamijenili su više adaptera - ista stvar. Probao sam s laptopa (acer a717), mobitela (P20 lite, A6+) - zvuk je i na JBL305 i MackieMR524 bio relativno tih. Za usporedbu:
zvuk na kompu pojačan 100%, creative T5400 na 100% = 1
zvuk na kompu pojačan 100%, JBL305 na 100% = 0.6
zvuk na kompu pojačan 100%, MackieMR524 na 100% = 0.6
Probao sam i Mackie Mr624 - ista stvar, 0.6.
Zvuk je bio glasan otprilike kao glasno pričanje, mogao sam glasno pričati s trgovcem na 1m udaljenosti (npr. uz creative t5400 morao bih urlati).
Pošto mi treba sistem da su zvučnici+eventualni DAC fiksni, a uređaji se spajaju "kako dođu", u nedoumici sam hoće li ti aktivni zvučnici + DAC imati dovoljno glasnoće?
Možda je bolja solucija uzeti receiver + pasivne zvučnike. PBS Alpha B1, Monitor Audio Bronze 2? ne znam kakvi su u usporedbi s aktivnim JBL/Mackie.