Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.01.2019., 12:58   #9780
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Zadnjih godinu dana pasivno gledam over ear otvorene slušalice, primarno za slušanje glazbe.

Mislio sam da će mi onaj mali sustav JBL Arena 180 sa Pionircem A30 služiti toj svrsi, ali kako su spojeni na TV, korištenje kolidira s drugim ukućanima.

Ionako visim na PC-u većinu vremena sa gejmerskim headsetom. Prije ovog Logitecha G933 imao sam G230, zvukom sam bio više nego zadovoljan s obzirom na cijenu od 25€, ali ovaj G933 je podbacio.
Prvo, sve one dolby i dts 7.1 fore ubiju zvuk do kraja, a i bez tih kerefeka je zvuk osjetno lošiji od G230. Fali prostornosti, fali niskih, visoki su prenaglašeni. Softverski EQ ničem ne koristi.

Ako integrirana zvučna ne bi bila adekvatna, za prvu ruku imam HiFimeDIY Tiny USB DAC, pa po potrebi bi se uzeo konkretniji DAC pa čak i amp.

Sluje tražim u rangu 200-300€, manje je bolje ako razlike nisu velike. Bitno je da NISU bežične, što nadam se drži cijenu nešto nižom. Earpadovi trebaju biti dovoljno veliki da uho stane unutar njih, tj. da jastučić ne pritišće ušnu školjku.

Slušao sam dosta retail marki po dućanima, pa mogu reći generalno, da mi sennheiser u tom cjenovnom rangu (HD 5xx serija) nije baš legla. Sve izložene slušalice su bile spojene direkt na izlaz Nexusa 6, bez pojačala ili dodatno DAC-a.

Od izloženih modela sam često bio naletio na Philips Fidelio, obje verzije, i obje verzije su mi znatno bolje legle od HD5xx. Jednom sam bio na rubu da ih kupim, međutim tad sam još friško uživao u zvučnicima, pa sam odustao.

Sennheiser HD600 mi je legao dosta bolje od bilo kojih iz HD5xx serije, ali je 100€ skuplji od fidelia, što jednostavno ne čujem tj. ne mogu racionalizirati.

I sad se priča zakomplicirala: Massdrop ima upravo još 2-3 dana na Sennheiser x Massdrop dva modela HD-a: HD6xx (zapravo HD650) i HD58X. Čitanjem reviewa i usporedbi tih dviju slušalica nisam ništa pametniji, dapače, čini se kao da je HD58X osjetno drugačiji od retail HD5xx slušalica i da bi bez pojačala bio bolji izbor od HD6xx.

Moja pitanja vama su:
Isplati li se HD6xx uz cijenom adekvatno pojačalo ispred HD58x? Prema usporedbama se čini da je odgovor niječan.
Postoje li druge slušalice koje ulaze u tih 200$ + carina - recimo 250$?

EDIT: vrsta muzike je raznolika, od hip-hopa preko rocka bogatog basom (primjera radi Portugal. The Man) sve do Jarrea.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 19.01.2019. u 13:10.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote