Citiraj:
Autor trpi
*prešao sam sa 1920x1080 na 2560x1440 pritom detaljno analizirao promjene/
|
Kolega, pricamo o kompovima za klince ili gejmerima koji to zapravo nisu

Dakle nema se aspiracija ni za 144Hz a kamoli za 4K
igranje, full hd bio 24 ili 27 je dobar i bice dok takav korisnik ne krepa ili se 144Hz pocnu prodavati za kikiriki... Dakle stoji sve sto si rekao no za koga ?!?
Recimo da imas blizance ili kako god, dvoje djece i neki ograniceni budjet. Mozes kupiti 2 x GTX 1060 i 2 Sandy Briđe konfe sastaviti
u vidu
CPU/RAM/MBO - svaka po 1k kuna dok samo za jednu konfu i3-xy ili 1600 ili x a
bez ploce i memorije moras dati isto 1k kuna !
A sta dobijes tocno za davanje oko 1500kn po jednoj konfi vise ?
Das zapravo 3k kuna vise za 2 kofe i imas perfomanse Sandy-a jer je grafa
takva kakva je i jer je monitor full hd. Jel zvuci bas razborito dati 1500kn vise samo kao zalog za buducnost ? Ama hebes buducnost.., sutra ko zna sta ce povoljnije novo izac... i Ryzen 1600X je kostao 2k kuna a vid sada ?!?
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Keep in mind../ ...a mora se od nečega prvo početi, pa ljudi prvo idu na platformu.
|
Potpisujem sve sto si napisao.
Citiraj:
Autor dewil23
Tru story.
Evo ja prvi,prešao na 5 2600 sa i5 2400.
|

Evo ja presao na grijanje sa Lipe na Grab ili Bukvu i osto sokiran kak to jace grije i drzi zar
No ako sam do sada lozio ( suhog 2g ) Hrasta pa presao na Grab onda je tesko neku razliku vidjeti... Osim ako ne izoliram kucu stiroporom ( novi gpu ).
Shvacas li ti koliko je tvoj stari i5 2400 sugavac proc naspram i5 2500K i koliko je Ryzen 2 2600 jaci, bolji, brzi od 1600 ? Nemos rec "Evo ja prvi" jer tvoj prelazak je i sa slabijeg i na jos jace...
Citiraj:
Autor bixsy the king
Da sumiramo...slažete li s s mojom tvrdnjom da 2500k model procesora spada u “Hall of Fame” ? :-)
|
Pa ja sad nisam siguran jel ima koji proc a da je duze na trzistu kao sasvim solidno iskoristiv jos uvijek ?
Mislim tu je i i7 2600K ali on nije toliko bio prodavan masovno, zapravo ima prava Ergela "starih" intelovih procesora dobrih jos dan
danas
ali po prodanim primjercima i masovnosti nisam sad bas siguran sa cime bih usporedio i5 2500K.