Citiraj:
Autor gaggo
Sry na kasnijem ubacivanju, ali Think laptopi imaju problema kada se radi o usb 2.0 usb utorima i pokušaš spajati neki eksterni hdd, ili dolazi do jačeg laga ili veza puca, nema nekog rješenja. Isto tak je bilo situacija kod Had-a sa vanjskim napajanjem, dok god je usb 2.0 bude banana
|
Sasvim pogrešno.
Nisi čitao koje spečke ima disk. Često koristim vanjski disk i pri kupnji uvijek pogledam specifikacije diska. Disk može imati malu ili veliku amperažu i zato uvijek kupujem/uzimam za što manju amperažu da ispravno zavrti spin up. I to bez kašljucanja,gubljenje podataka.
A sami USB2.0 port daje 500 mA i 3.0 daje 900mA.
Nađe se diskovi 500 - 750mA i izbjegavam modele sa 1.0 A (i preko toga)
Citiraj:
Autor gaggo
Radim u len supportu pa sam naletio vise puta na takve probleme
|
Koji je to model Lenova u pitanju. Meni prošlo više puta.
Citiraj:
Autor Mario92
Isti problem mi se dogodio baš jučer, na x240:
Bilo koji USB3 eksterni hard disk (sa jednim USB portom) jednostavno ne radi kako spada. Puca prebacivanje file-ova, sam laptop se toliko brutalno uspori da je jedino rješenje power cycle (vađenje baterije).
Isto mi e događalo i na x220, te se frendu događa na T440. USB portovi (uključujući USB 3.0) jednostavno nemaju dovoljno "soka" da tjeraju eksterne hardove, i to onda stvara problem. Rješenja nema, osim koristiti USB stick, ili Y kabel (što je nemoguće na x240 jer na svakoj strani laptopa postoji samo jedan USB port.
EDIT: U task manageru je vidljivo da je 100% CPU usage za "System interrupts" kaj je gotovo uvijek problem hardverske prirode. Isto ko kako sam na x220 koristio USB3.0 u smart card konektoru, ispostavilo se da jeftina eBay rješenja nisu baš pouzdana, i mogu napraviti više štete nego koristi.
|
Da nisi možda bio na bateriji? Namjestio power na "max preformance" ?
Tjeram ja svoj x240 na prijenosni disk i nikada problema. Sada nešto u zadnje vrijeme padaju cijene SSD-a pa mislim ugrabiti 512Gb pa zamjeniti mehanički. Dosadilo mi je brundanja i možda predosjećam kao Ferengi.
Citiraj:
Autor DR bodul
Evo da se malo javim sa jednim pomalo neugodnim iskustvom po pitanju nadogradnje Thinkpada T530.
Danas sam zamjenio originalni procesor I5-3320M sa procesorom I7-3630QM. Prvotni šok sa temperaturama bio je užasan. Temperature su kod prvog paljenja bile užasavajuće i vrtile su se u početku preko 90C.Poslije se malo situacija smirila ali svejedno nisu padale ispod 60C. Kod drugog paljenja i nadogradnje drivera putem Lenovo System Update programa temperature su varirale između 60 i 80C. Ventilator je sa tri cijevi i dvije ploče jer laptop ima dodatnu grafičku.
Istini za volju koristio sam nekavu običnu pastu jer sam ostao bez Arctican i nisam propuhao hladnjak koji baš i je bio relativno čist.
Suma sumarum Čini mi se da Thinkpad T420 bolje podnosi proesor I7-2670QM po pitanju temperatura.
|
Bojim se da nisi valjda dobro postavio hladnjak kako treba i upotrijebio "pravu pravcatu" pastu. Nemoj biti ĐU i naruči novi.
Uvijek vodim računa ako treba promjeniti CPU ili promjeniti pastu pa prioritet svodim na pastu prvo mjesto. Uvijek, to sam učio kroz 13 godina staža foruma.
Ni moj 3610QM (W530) nikada nije prelazio preko 54 stupnja po opterečenju. Tako da ovih 60-90 ne dođe ni približno.
Teško mi je vjerovati da Sandy bolji od Ivy-a glede temperature. Kad imaš oba T420 ,T430 na stolu i lako odnosi pobjedu T430 jer ima bolju CPU arhitekturu (ne mislim na dekspot CPU i drugačije je nego na moblinom CPU)