Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.01.2019., 22:22   #41388
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Krivo si shvatio. Ne radi se o uklanjanju starih auta nego o uklanjanju neispravnih auta sa cesta, pa bilo to starih ili novih. Auto bez DPF-a, EGR-a i ostalih stvari nije tehnički ispravan auto. Tko im brani da voze stare aute? Nitko, bitno je da budu tehnički ispravni.
Nisam ja nista krivo shvatio, ljudi ovdje pricaju o dizelima koji cadje i dime i bla bla treba ih maknut sa ceste..... 90% toga su stari dizelasi koji nisu ni imali DPF a manji dio je ovih koji su iskljucili/onepsobili DPF tako da drzavi nije svejedno bas hoce se voziti ili nece jer nemojmo zaboraviti da 60% cijene goriv aide drzavi a di su jos ostlai nameti i cestarine.... Pa kod nas je registriranje auta luksuz kad pozbrajas kolko sve kosta.

Kad sma bio kod frenda u USA on ima 5 auta (on i zena) i registracija ga za svaki kosta isto (daleko manje nego kod nas) a ne ko kod nas na jedan auto imas popust 50% na drugi nemas tj. "kazne" te u osiguranju sto ima sjos jedna auto na sebi pa nemos imati 50% na oba....

Zasto bi auto koji vise dimi bio tehnicki neispravan ? Ako mu rade kocnice, svjetla, sva oprema ispravna... ja nevidim kako je on opasniji u prometu od benzinca koji nema DPF ali mu eto lijevi kotac koci slabije 20-30% od desnog ili slicno a jos uvijek zadovoljava "normu" tj. prolazi. Ima jso dost auat akoji ni nemaju lambdas onde niti katalizatore pa opet "prodju" ekot test (Stojadin, Lada, Stari kadet, Fiati punto.... ima tu jos svega....) jer su za njih dozovljene velike tolerancije/settingsi .

Uglavnim meni se ovo vise cini kao zadovoljavanje neke EU direktive nego to sto vi mislite ali budemo vidjeli, ja sam prilicno siguran da oni nece maknuti 10k, 15k, 20k... auta sa ulica tek tako zato sto OBD pokazuje gresku na DPFu koji kosta ko pola auta iz 2008 godine i slicno....

Da se razumijemo nema nista protiv da se auti testiraju posteno na tehnickom ali brate nekad ga pretjeruju .

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 09.01.2019. u 22:33.
Lewis je offline   Reply With Quote