Citiraj:
Autor Night
...jedan mi je Sandisk stick krepao u takvoj kartici, ali ne mogu 100% tvrditi da je zbog napona. I struja koju može dati je dosta loša, SSDovi uglavnom ne rade na njoj pa sam uzeo USB3 hub sa napajanjem preko microUSB porta.
|
Citiraj:
Autor chillout23
Da, ta sa gornje slike, iznad @bertoneove
Imam istu i kod mene sve radi kak treba. Za sad 
|
Evo problema za vikend malo...da ne bude dosadno hehe
U subotu sam išao stavit ext 3.0 u lap (Toshiba koja, btw, inače radi ko vurica svuda i do sada ni mrve problema s njime nigdje i nikada), da pogledam seriju...zaboravim uopće da imam taj dupli 3.0 (ne pitajte kako je moguće

) i gurnem ext u običan USB. I pojavi mi se ona poruka: "This device can perform faster bla bla" i to me okine i sjetim se ovog adaptera...gurnem u adapter i na prvu uopće nije prepoznavao ext. Izvadim i gurnem opet (pokušao u oba) i prepozna disk u oba utora.
Ali, nakon 10ak sec krene brutalan lag na lapu. Ali brutalan. Skoro doslovno se zamrznul lap i svaku naredbu je odrađivao sa nekih 10ak sec zaostatka. Kad se gasio neki prozor, gasio ga je na onaj način da je to vrlo sporo i kao usporena slika...ono, gledaš ga dok se polako smanjuje i nestaje.
Miš se nije mogao potpuno kontrolirati, nego je bježao po ekranu.
U glavnom, trebalo mi je nekih 30ak sekundi da uopće mogu napraviti reset lapa (išao metodom preko Start tipke, pa restart).
Nakon restarta je sve radilo bez ikakvih problema.
Jučer popodne opet idem nekaj radit i stavim disk u drugi utor (namjerno nisam stavio u isti kao i u subotu). Prepozna ga odma i opet kreće show

Nakon restarta opet sve normalno.
Ali sad imam jedan drugi problem.
Niti jedan USB 2.0 port (originali na lapu) mi neće čitat taj disk više. Jedini koji ga povremeno učita je onaj "naponski" žuti sa stražnje strane.
Nije navučen nikakav virus niti išta slično. Sigurno.
Isključivo je problem kad se koristi taj adapter.