Citiraj:
Autor dewil23
U CPUZ i ryzen masteru mi pište da je trenutna 3.75 gzh,a na amd webu piše da je base 3.4. Sad sam malo zbunjen.
|
Boosta momak sam malo

isključi boost u BIOSu i zadaj mu fiksni množitelj
Citiraj:
Autor Venomgamer
Ma 4 ghz me muči još od wolfdalea,reko idem dat 400 kn vise jer se bolje clockaju,a igpu ce bit dodatni plus iako ga ne koristim,kad ono nemoze 4 ghz da se nastavis na glavu(vjerojatno bi da ga nafrljim na 1.4 v,ali necu isprobavat) a igpu ni nema:ko mi kriv sto sam neinformiran,bitno da sam prostudirao sve o snazi tih grafickih i odlucio igrat cod 4 multi iz zajebancije a nisam bio u stanju provjerit ima li ga  
Imaju i ryzeni c0 stepping samo se to nezna
|
O jebat ga prijatelju. Pa imamo 3 teme o Ryzenima i drobimo konstantno o njima, 02.03. će 2 godine. Nadrobismo tonu postova i dalo bi se lako iščitati da samo G varijante R3 2200G i R5 2400G imaju iGPU (i ovaj novi Athlon). Svi ostali nemaju ;( kao ni to da 1600X dolazi gol bez coolera.
Da, imamo isti problem oko tih 4GHz

isto sam imao usrani E8400 C0 i naravno da sam ga moro menjat za E8400 E0. Tako sam i Ryzena 1600 koji je išao na 3.93 mjenjao za 2600 i sad sam izliječen
Citiraj:
Autor dewil23
E,a kaj je ovo u Ryzen Masteru kaj mi piše "EDC (CPU)" : 99% of 90A Limit 168A ?
|
Sa tim se nikako nemoj zamarat. 168A nećeš u životu kroz njega protjerat
Citiraj:
Autor Sn4k3
@Manuel Calavera / Brko
Bas losi primjerci kod nas, kad se sjetim da sam nedavno planira minjat svoj 1600x za 2600 uz neku sitnu nadoplatu, meh.. Vidim da nema smisla, pogotovo kad uzmem u obzir da je ovaj moj ocito dobar primjerak, od prvog dana radi na 4ghz @ 1.38v full stabilno... Radi on na 4ghz i sa 1.3v ali to se ne moze nazvati rock stable, iako se nikad u niti jednom scenariju nije rusija osim u cinebenchu i slicnim benchevima. U igrama (Dota2, BF5, Forza4 itd.) i windozima radi sasvim normalno... Mozda ipak onaj x na kraju naziva nesto i znaci... Nist, veselim se jednom R5 3600x 
|
Ti ne diraj ništa jer eto kakvi 2600 se pojavljuju, da se slabije OCaju nego moj bivši 1600.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Premale su to razlike za upgrejdanje na refresheve, jedino neke "brkota" situacije tipa ključ za ključ i/ili OCD. Realno ono na što bi mi svi trebali upgrejdat je zadnja generacija na socketu - zen 3, te eventualno veći broj jezgri nego što sad imamo i to je to. Onda bi imali kakav-takav napredak u siglecoreu (clock + ipc), multiju (zbog prvog + jezgre) + bolju efikasnost zbog 7nm. Zasjest na to godinama (kako tko)
|
Istina, refresh nije bio ni namjenjen Ryzen 1000 korisnicima. Mene je doduše "upgrade" kao lijek za OCD košta 100 kuna tako da možda i to nije vrijedilo te novce, ali čovjeka veseli. Nu, 200 i više kn nebi dao sigurno za 120 MHz više
Citiraj:
Autor dewil23
Znaci ovako,probao na 1.25v na 3.9ghz,cinebench da 1315 i max temp 68.
Čim sam stavio na 1.25 i 4gzh,odmah je zaštekal čim sam pokrenuo hahhaha
Eventualno probati sa vecom voltažom?
|
Bitno je da ga drži ispod 85°C. Nemoj preko i sve 5. Samo taj njegov stock cooler je loš. 1600 je imao dosta bolji cooler nego 2600. Ako ga misliš razgazit malo, ima dobrih coolera od oko 200tinjak kn.
Sent from Usreo Mobara