View Single Post
Staro 02.01.2019., 23:53   #1
eloc
Registered User
Moj komp

eloc's Avatar

Datum registracije: Jan 2019
Posao u telekomunikacijama

Pozdrav, ako je ovo krivo mjesto za temu, isprike unaprijed.
Nedavno sam napunio 17 godina, još sam u srednjoj tako da je možda malo pre rano da razmišljam o ovome, ali bih volio imati otprilike u glavi na što se trebam fokusirati ako u budućnosti budem želio imati posao u području telekomunikacija, o čemu već neko vrijeme razmišljam, i sviđa mi se ta ideja.
  • Prije svega, koja zanimanja postoje u ovom području osim tehničara za neku tvrtku/nekog ISP-a koji se brine za održavanje, postavljanje veze korisnicima i sl.? To je posao koji bih volio raditi, ali me zanima što još postoji što bi mi se moglo svidjeti da imam više mogućnosti u budućnosti
  • Za posao u telekomunikacijama, na razvijanje kojih sposobnosti i znanja se prvenstveno trebam fokusirati? U školi imam predmet vezan uz telekomunikacije (zbog čega se i stvorio interes) tako da pokušavam naučiti što više u školi, no nekako mislim da neću naučiti puno više od nekih osnova u školi, pa me zanima na koji način da još proširim znanja koja bi mi poslužila u poslu. Recimo, dosta dobro znam engleski i općenito razgovarati na engleskom nikada nije problem, dok mi programiranje nikako nije jača strana, matematika mi nije previše interesantna, no izađem na kraj s njom sasvim OK, bi li nešto od toga bio problem? I tako, koja bi još znanja/iskustva trebao najviše razvijati, dok je još vrijeme? Inače osoba sam kojoj nije problem ostaviti se igrica/izlazaka i sl. kako bi naučio nešto što će imati pozitivan dugoročni utjecaj (ako je to nešto što me zanima, naravno, još manji problem).
  • I na kraju, imam li šanse za posao u Hrvatskoj i općenito, ima li kruha od telekomunikacija itd., ili bi se morao seliti, što također ne bi bio nepremostiv problem, ako nema druge.

Također, ako netko ima posao/iskustva u ovom području, molim vas podijelite!
eloc je offline   Reply With Quote