View Single Post
Staro 02.01.2019., 13:23   #4225
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko god P1 bio dobar mob, ipak ga je pregazilo vrijeme. Ipak govorimo o mobu iz 2016.g. što je u toj branši jako dugo vrijeme. Mob lagano ide u EOL i pitanje koliko će ga još Google updateati.
Uopce se ne mogu sloziti s ovim jer imam potpuno drukcija iskustva sa Nexusima i Samsungom.

1) updejti androida bar za pixele nisu problem, sigurno ce biti custom romova. Ako si obican korisnik i ne patis na latest and greatest onda fino ostanes na zadnjem romu i peglas dalje. Sagledas realno sto nova verzija donosi i shvatis da su razlike manje nego sto se isplati gnjaviti custom romom. Cinjenica je da ce ti pixel prije krepati nego sto ces zbog starije verzije OS-a izgubiti mogucnost instalacije nekih appova ili neki tako >ozbiljniji< problem.

2) pixel 1 nije pregazen sta sve necu cuti... Pa sgs7 istog godista dan danas dobiva updejtove i radi bolje nego na zadnjem marshmalowu kad sam ga kupio, evo ja to mogu potvrditi tako mi malog prsta desne noge. A govorimo o sugavom samsungu. Nexus 5 kupljen na izlasku mi je trajao mislim skoro 3 godine (ne znam gdje je danas, negdje na forumu valjda), Nexus 7 1st gen kupljen na izlasku jos danas radi i baterija traje jedno popodne, a 6P kupljen malo nakon izlaska sam imao najkrace, samo 2 godine iako jos radi ali ga trenutni vlasnik ne zeli vise koristiti (ovaj je jedini imao problema, ne bi ga preporucio rabljenog).

Pixel i 3 godine, mene to ne bi ni najmanje brinulo...

3) ...iako je po meni najvece pitanje kakva je baterija na P1, tj kupujes li rabljenog i u kakvom stanju su danas. Imaju li poznatih mana (Nexus 5 je imao fail s power tipkom, 6P s maticnom i baterijama, 5X s maticnom itd). To su veci problemi jer je to sada mob bez garancije nego neki updejti i trzisna pregazenost.

Ako ti ne smeta MIUI, A2 je bolji izbor s garancijom.