Tema: časopisi
View Single Post
Staro 27.12.2005., 00:05   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Beren
Mislim da živiš u prošlosti. Današnje IT tržište je beskonačno drugačije nego IT tržište od prije 10 ili više godina. Barem što se tiče nekakvog hardvera široke potrošnje. Časopisi su jednostavno prilagodili tome.
IT je manje vise isti. PC je bitno drugaciji. Ne bolji, nego drugaciji. Casopisi su se jednio prilagodili djeci koja se igraju na racunalima. No vecina korisnika (PC) racunala se ne igra. Uz ovakav rast PC-a, takvi casopisi su samo mogli imati slatke muke u odabiru recenzija.

Citiraj:
Većina rulje koja čita BUG (i ostale časopise) ionako ne razumije pola i više tekstova koji su tamo napisani, premda su namjerno pisani za "lako" čitanje.
A ne znam zasto bi ih trebali razumjeti. Sigurno meni neces dati neki lijecnicki casopis, u kojem se opisuju nove metode operiranja slijepog crijeva, ma koliko to "lako" bilo napisano. Bez obzira sto ja koristim usluge lijecnika, i kazem mu da me boli iznad pupka lijevo.

Citiraj:
IMHO, nitko više ne piše uber stručne IT publikacije budući da imaju vrlo upitnu tržišnu isplativost.
Tu se varas. I mijesas IT s PC-om. I publikacije s casopisom.

Ne vrti se Zemlja oko Wintela. Naprotiv.

Citiraj:
Ljudi su jednostavno prilagodili tržištu, jer da nisu, propali bi. Ista stvar bi se dogodila i bilo kojem drugom biznisu koji se ne bi prilagodio tržištu.
Ljudi su se prilagodili trzistu? Mojoj tajnici je sasvim svejedno radila ona na novom Pentijumu ili na 486-ici. Jer za poslati dopis mailom, pogledati sto je nova u Narodnim novinama i poslati fax moze na onoj istoj 486-ici. Njoj ne treba Bug, jer to nije njeno podrucije rada.

Umjesto onog sto sam mislio napisati, jednostavno cu si staviti mental note. Zapravo, koliko god ja pokusavao ispraviti krivu Drinu, ispada da si upravu. Jedna dubokoumna: "Jer jednom Bugu apsolutno nije vazno tko ga kupuje, dok god su to balava djecica."

Citiraj:
Ako se ne varam, vrlo lijep primjer za to je DEC.
Zbunj?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote