Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.12.2018., 21:06   #41199
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Razmišljam da si uzmem auto na leasing i to operativni (bez otkupa vozila na kraju ugovora). Po kalkulacijama koje sam vršio putem online kalkulatora raznih banaka i leasing firmi, ispadne me na kraju manje para nego da si ga kupim. Vozim auto 3-4g. dok mu traje gara, a onda si uzmem novog.

Imam informacije da netko u RI razvija nekakav novi koncept najma vozila koji slični op. leasingu, ali nije isti. Po za sada skupljenim, veoma škrtim informacijama, koncept liči usluzi Renault mobilnost. Ti plaćaš mjesečni najam, a sve ostalo (osiguranje, gume, servisi,...) ide na račun davatelja usluge. Navodno netko čeka auto od 65-70k uz polog od 20k i mjesečni najam od 2k €.
vjerujem da će koncept takve vrste lizinga preplaviti i kompletno promjeniti trgovinu automobilima. situacija je win win. auto je jeftiniji nego da kupuješ novi, a vlasnik automobila (pravna osoba tipa bilo koja auto kuća) nakon druge rente isplati kompletno automobil koji mu ostane u vlasništvu i komotno ga proda ispod cijene i na tržištu se pojavi veliki broj jeftinijih automobila relativno dobrog stanja jer su "morali" biti servisirani. samo razmišljam na glas.
tizhu je offline   Reply With Quote