View Single Post
Staro 28.12.2018., 21:04   #42
Lak
Premium

Lak's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Hvala za info, no pogledao sam podatke za sve modele kaj imaju u ponudi i nigdje ne navode buku
Nego još jedno pitanje, kako se i da li se to treba povremeno servisirati?
Moj odvlaživač ima 3 godine i nikada nije servisiran, jedino što napravim je da isperem filter gdje usisava zrak kada se na njemu nakupi prašine. Taj filter se skida jako lako.

Model je:

Sinclair CFO-20N

https://www.sinclair-solutions.com/h...0-cfo-20n.html

Vidim tu u opisu da piše tihi rad, ali to nije istina, kompresor mu se čuje i to nije tiho, možda decibeli koje proizvodi nisu pre visoki, ali zvuk je svakako tu i to je onaj pravi kompresorski zujavi zvuk.

Jedino što bi možda moglo biti tiho je kada postigne željen postotak vlage, pa se kompresor ugasi, a ventilator i dalje radi i izbacuje zrak, onda se u sporom modu vent stvarno slabo čuje, ali tada uređaj uopće ne odvlažuje, dok se vlažnost opet ne podigne.

Frend ima neki Trotec, kupio ga direktno od njih, ne znam koji je model, ali mi se činilo da je tiši rad kompresora kad sam bio neki dan kod njega, a ventilator na najvišem stupnju brzine se čuje kao i moj, dakle glasno, na najnižem skoro nečujan, kao i moj. Kaže da ga je ispao oko 1400 kuna.

Uglavnom tko ima problema s vlagom, ovaj stroj je spas i pod obavezno...a buka, nažalost to se mora prihvatiti, ali benefite koje daje, neusporedivo kada se pogleda kako je do tada netko živio sa vlagom u prostoru.

Kod mene je u prvih dva dana izvlačio po 3-4 pune posude vode, dakle oko 20 litara kako i piše u speckama. Te vlage je većinom bilo u zidovima, tako da kada vam uređaj dođe, prvih nekoliko dana ga ne gasite, najozbiljnije

Zadnje izmijenjeno od: Lak. 28.12.2018. u 21:12.
Lak je offline   Reply With Quote