View Single Post
Staro 28.12.2018., 09:34   #9421
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
samo bakar mi je dostupan. Gade mi se svi redom...
Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Problem nastane kad nemaš alternative i mogućnost izbora, a oni to znaju
Pa bas to, ali doslovce smo spali samo na t-com ili pazi sad moram reci i sretnike kojima je dostupan Vip kao kvalitetna altrenativa !
A zasto.. nema Optime niti H1 kao samostalnih operatera i sada ako prelazis na Optimu sa t-coma nece ni trznuti okom, boli ih kuki... sve to ide u jedan djep bio ti na Optimi, Iskonu ili t-comu ili na h1 kao stari korisnik.
Drugo i ono najgore moguce je to sto t-com doslovce gazi po Vipu gdje god moze ali ne sa ponudom cijene ili mogucnosti nego onako neposteno pod zastitom drzave i regulatora.

U mojoj centrali je ovako:

t-com je na vdsl2
optima je na vdsl2
iskon je na vdsl2

Vip je na ADSL2+ i nema mogucnosti staviti svoj DSLAM u centralu jer t-com neda ali uredno im iznajmljuje ADSL2+ dslam....
I sta sad imas kao izbor ? T-com grupacija koju uopce ne dira kada se saltas unutar nje i mos okacit o rep bilo kakvo cjenjkanje ili prelazak na Vip na ADSL2+ sa max 10Mbps jer im t-com vise ne pusta po parici...

Veci gradovi su debelo manje zahvaceni s takvom situacijom jer postoji optika bilo njihova ili od nekoga drugoga no kompletna Slavonija i Baranja
ako se izuzme Osijek donekle je osudjena sto se fixne tice na t-com grupaciju, nemas drugog izbora iznad 10Mbps osim 4G altrenative ili poneki WiFi
paketi npr Pro -Ping i slicnih telekoma koji su opet ogranicavajuci u drugim stvarima.