View Single Post
Staro 26.12.2018., 16:00   #1249
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pa gle, ima različitih mišljenja, ali ništa nije dokazano u praksi. Sve ovisi o IC-ovima koje RAMovi koriste. DDR3 8GB keksi su se pojavili kasnije i više manje su svi bili na naponima 1,5V. Ove koje sam ja imao C7 su bili 1,65V što je već blizo gornjoj granici napona.

Probaj mu dati 1T i napon 1,65V pa vidi što će se dogoditi.

Što se 4x4 vs 2x8 tiče, jedina prednost je ta što 2x8GB manje opterećuje IMC. Iako je i to skoro pa nebitno jer je ne teraš module na nekim bijesnim naponima od 2V ili slično.

Sad vidim da imaš i5 2500K, sad je tek jasnije da stvarno ikakvo ulaganje u ovo nema smisla, pogotovo jer koliko god da lupiš para u ovaj stroj (i7 procesor ili brži RAM), potrošiti ćeš love jednako ili malo manje nego za novu platformu, a promjene će ti biti kozmetičke tj neke igre će ti se vrtiti na 97 umjesto na 91 FPS. Je li ima smisla, procjeni sam.

Osobno nebi ništa mjenjao, a ako i bi, prije bi upiknuo i7 2600K/i7 3770K nego mjenjao RAM. Samo je sada pitanje za koliko bi mogao prodati i5 2500K koji vidim da ni za 400 kn ne odlazi sa nekih oglasa, a i7 2600K koji realno vrijedi 700 kn ti neće nitko prodati za te novce.

Nipošto jednostavan slučaj druže. Svaki scenarij te košta i niti jedan nije skroz povoljan :/ ako je upgrade platforme u pitanju, tu si u odličnom položaju jer u biti ne trebaš baš ništa mjenjati osim MBO+CPU+RAM.
Brko je offline   Reply With Quote