Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 26.12.2018., 15:22   #9744
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
Sub je bio bronze W10 (prodao sam ga), soba je 30kvdr... sve to radi bez problema, dosta sam se igrao sa pozicioniranjem i namjestanjem suba al jednostavno soundstage je bolji bez suba....nekad u nekim pjesmama sub i smeta tj namjestim ga kako mi pase onda setup ne odgovara drugom zanru pjesama....slusam rock, house, rap, blues, svasta

Tako da sam odlucio zadrzat silvere definitivno, al volio bih probat silver 6 ili 8...sve sto rotel ra12 moze potjerat...pa ako ima prijedloga pisite
Kao što ti je Jean Luc napisao, bit će neko poboljšanje, ali 6 inch driver ne može napraviti čuda. Teško je ocijeniti šta je nekome dobar bass jer su doživljaji prilično subjektivni.

Ja isto nisam zadovoljan svojim MA R370HD za muziku, bass je muljav, makar sub možda nije na najidealnijem mjestu, ali ga ne mogu pomaknuti...

Palo mi je na pamet - kako ti pojačalo ima riješen crossover?
Ako šalje bass na sve zvučnike (npr. 70hZ pošalje i na fronte i na sub) onda to obično zvuči dosta loše...

Ako imaš negdje opciju crossovera, onda je obavezno uključi (ako imaš sub još uvijek).

Dobar način da izmjeriš ručno crossover frekvenciju je da izmjeriš roll-off frontova (gledaš -3dB s obzirom na 1kHZ) i tu postaviš crossover. Naravno sub mi morao ići do te frekvencije inače ćeš imati rupu.
messiah je offline   Reply With Quote