View Single Post
Staro 25.12.2018., 11:06   #4209
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Redovno preskačem podatke o CPU, RAM i GPU, jer mi je komično da "džepni uređaj" mora imati 8-core procesore i 8GB RAM-a da bi "radio".

USB 2.0 ili 3.0 (3.1), totalno nebitno. Ne sjećam se kad sam prebacio nešto kabelom na komp. OneDrive brine o tome.

Wireless Charge je za mene umro s Lumiama, nijedan uređaj koji sam nakon njih imao nije imao tu mogućnost, pa sam se riješio i kompleta punjača. Ne mislim opet ići u taj film.

Iris scanner... Znači, da bih mobitel otključao, moram ga staviti ispred sebe da mi vidi facu? Trenutno mobitel otključam još u džepu dok ga vadim (otiskom prsta) i dok mi dođe pred facu, spreman je za korištenje. Neki kukaju za 1ms razlike u brzini čitanja otiska, a iris scanner je najsporiji način otključavanja ikad i nitko nema problema s njim, čudno.

Note mi se zbog te olovke čini najboljim izborom, jer ako se naviknem, notes je out. Pošto je službeni mobitel, sve ove gluposti od društvenih mreža, igri i sličnih stvari koje traže puno hardverske snage, nemaju što tražiti gore.

Fotke su mi bitne, ali ne treba mi fotka od 40 mpx, kad je kasnije moram smanjivati na 800x600 da bi mi njih nekoliko ušlo u limit od 5MB po mailu.

Idealan uređaj bi mi bio jedan od onih novih BlackBerrya s tipkovnicama (Key2), samo ih nitko od operatera nema u ponudi
To je sve onda stvar ukusa, ali svejedno jedan a9 nema šta tražit u istoj rečenici sa note9, niti ostalim navedenim mobitelima ranije. Jbg, tak je, jednostavno previše toga nema niti ga samsung želi trpat u flagship kategoriju. Zaboravio sam i jedan od bitnih fičura koje a9 nema - ip68 - od s5 sam na mobitelima s kojima ne moram razmišljat gdje sam i kako ih koristim, i niti jedan nije krepao nakon što je pokisnuo skupa sa mnom, klinac ga zalio sokom ili vodom, ili eto meni smotanom nekidan upao u juhu dok sam starom pokazivao neku fotku, itd. Bez toga više ne gledam mob Ali pričamo o tvojim prohtjevima, pa - odi onda negdje u tcentar pa isprobaj note9, ak ti nije prevelik za koristit, mob je top. Mene je samo to odbilo, jednostavno imam nekakav limit do kojeg idem, sve preko mi nikako ne paše. I s9 mi je već predugačak, spasilo ga je što je uzak naspram visine pa dobro leži u ruci (jednoj, o tom i pričam da me netko krivo ne shvati, jer ak moram držat mob u ruci ko tacnu s 2 ruke, onda je to pušiona). Iris scanner radi u sekundi, (i definitivno nije najsporiji način otključavanja ikad, tu pričaš neutemeljene gluposti, recimo na novom ajfonu radi iz kosa sa stola u stotinki sekunde bez jebemti, dok kod mene na s9 moram pogledat u senzor baš i treba mu mooožda pola sekunde), a meni otisak prstiju ne radi niti na jednom mobitelu odavno jer su mi jagodice zbog posla zguljene 24/7, tak da ono, to je opet stvar potrebe/ukusa/navike.
Olovka na noteu je zanimljiva i korisna zbog te 2 tipke na sebi, nisam probao kako se mogu i da li se mogu dodavati raznim aplikacijama ili rade samo sa samsung only appovima baš za note, ali svejedno je u ovima koje dolaze uz note predinstalirane brutala. Dakle, odi negdje u centar i isprobaj note9, to i je the mob za poslovnjake, nema dalje. Blackberry mi je onako, meh. Jednostavno ne vidim poantu u fizičkim tipkama odavno.