View Single Post
Staro 25.12.2018., 10:37   #4208
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Kako u čemu? U svemu... Procesor ponajprije i najbitnije. A9 je allaboutcameraphone, a S9 je flagship. Dakle, redom, procesor je fest slabiji u a9, gpu također, kamera je napucana megapikselima a nema 4k@60 snimanje niti slowmo, zaostao je na usb2.0, nema iris scanner (imho, ništa više osim njega ne koristim na mobitelu za otključavanje), nema wireless charge. Eto, ukratko, od bitnih stvari.

Ne znam može li zamijenit kemijsku i notes, probavao jedno vrijeme sam od tetke note9, meni je prevelik. Osim toga, nema se tu šta puno reći, flagship kakav treba bit, kamera, ekran, sve. Olovka je fora jer možeš okidat fotke preko nje dok mob negdje stoji naslonjen, i crtanje tj zapisivanje po fotkama je ono što je meni sjelo jer je jednostavnije nego ovo kako sad moram fotkat, pa u edit modeu otvorit text box i zapisat podatak na fotku.
Redovno preskačem podatke o CPU, RAM i GPU, jer mi je komično da "džepni uređaj" mora imati 8-core procesore i 8GB RAM-a da bi "radio".

USB 2.0 ili 3.0 (3.1), totalno nebitno. Ne sjećam se kad sam prebacio nešto kabelom na komp. OneDrive brine o tome.

Wireless Charge je za mene umro s Lumiama, nijedan uređaj koji sam nakon njih imao nije imao tu mogućnost, pa sam se riješio i kompleta punjača. Ne mislim opet ići u taj film.

Iris scanner... Znači, da bih mobitel otključao, moram ga staviti ispred sebe da mi vidi facu? Trenutno mobitel otključam još u džepu dok ga vadim (otiskom prsta) i dok mi dođe pred facu, spreman je za korištenje. Neki kukaju za 1ms razlike u brzini čitanja otiska, a iris scanner je najsporiji način otključavanja ikad i nitko nema problema s njim, čudno.

Note mi se zbog te olovke čini najboljim izborom, jer ako se naviknem, notes je out. Pošto je službeni mobitel, sve ove gluposti od društvenih mreža, igri i sličnih stvari koje traže puno hardverske snage, nemaju što tražiti gore.

Fotke su mi bitne, ali ne treba mi fotka od 40 mpx, kad je kasnije moram smanjivati na 800x600 da bi mi njih nekoliko ušlo u limit od 5MB po mailu.

Idealan uređaj bi mi bio jedan od onih novih BlackBerrya s tipkovnicama (Key2), samo ih nitko od operatera nema u ponudi

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote