Citiraj:
Autor domy_os
Daj ispričaj što je bilo, imao sam slične ideje pošto nema do pršuta, kulena, kobaje i čvaraka.  Stalno gledam kako da to provučem... 
|
U Ameriku to ne mozes nikako nositi legalno. Inace uvijek mozes pokusati lagati i reci da nemas nista od hrane jer to uvijek pitaju kad vide da dolazis sa divljeg istoka. Sanse za uspjeh su 50-50. A ako te uhvate kazna je $300 i ides na listu ljudi koje prilikom svakog ulaska salju na agricultural screening a sto se desi ako te ponovo uhvate ne znam. Ja sam uredno rekao da me kazna ne zanima ali da zelim barem pojesti to sto je izvadio umjesto da baci. Rekao sam mu da moze i on probati. Shvatio me ozbiljno tek nakon sto mi je vidio suzu u oku dok je bacao
Fast forward par mjeseci i stojim na aerodromu u Madridu ispred noge pata negre i mislim se kupiti ili ne. Logika nalaze da moraju pustiti buduci da je kupljeno na aerodromu i ima racun i zapakirano je u aerodromsku ambalazu ali mi prethodno iskustvo kaze da su ovi zestoki na meso mrtvih zivotinja ko Hrvati na laptope sa US tipkovnicama i odlucujem da cu ih prvo pitati kad se vratim pa kupiti drugi put kad budem opet u Spanjolskoj. Odgovor je bio da suho meso dolazi u obzir samo ako je proizvodjac akreditiran od strane FDA i ima neke godisnje testove i clanarine koje placa. Naravno da to samo imaju firme za koje nikad cuo nisam i naravno da se to sve moze nabaviti na amazonu. I naravno da je smece top kategorije.
Suma sumarum - prsut jedem samo u Europi ali zato nosim pun kufer domaceg maslinovog ulja i razno raznih tvrdih sireva i nikom nista

Frendica mi je recimo nosila cijeli prsut narezan u Kanadu i nitko je nista nije pitao jer je nisu slali na dodatnu kontrolu. Meni je veca muka gledati kako to meso potencijalno zavrsava u smecu nego bilo sta drugo i zato nisam
vise ni pokusavao