Evo, prije nekoliko dana sam stigao iz Amerike u Zagreb na Tuđmanovom aerodromu. Imao sam sa sobom novi laptop kojeg sam dobio kao poklon tamo. Pitali su me imam li šta za prijaviti i rekao sam ne. Pozvali su me unutra, stavili torbe na skener i pitali da vide laptop.
Jedva sam se izvukao da ne platim kaznu od 2000kn zbog ne-prijavljivanja i još naravno iznos PDV i možda carine na to. Moram priznati da su bili ok te su mi našli najnižu cijenu tog laptopa u SAD-u na internetu i računali jako nisku konverziju na dolar (tipa 5.3kn). Onda im je po njihovoj računici ispalo da je laptop plaćen tipa 600$ * 5.3kn = 3180 kuna.
Pokazali su mi računicu i rekli da je ispalo manje od 3200kn (maksimalna dopuštena vrijednost). Znači izašli su mi u susret da nađu nižu cijenu laptopa i množili sa najmanjom vrijednosti dolara. Eto, mogli su mi nabiti 2000kn kaznu zbog neprijavljivanja da su htjeli. Rekli da neće to napraviti pošto mi je ovo prvi put i nisam kažnjavan. Ja sam se ispričao, zahvalio i otišao.