Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 13.12.2018., 16:01   #9695
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Jesi li pogledao dimenzije zvučnika? 80-ak cm su floorstanderi.
Ups, nisam Ako tweeter ima waveguide da ide paralelno sa podom, onda visina tih floorstandera nije baš optimalna

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Jos da si umjesto tog low end recivera uzeo neko stereo pojačalo (u istom cjenovnom rangu), bilo bi to i bolje.
Zašto misliš da je pojačalo u stereo pojačalu bolje nego u AVR-u?
Ako je sklop ispravno konstruiran, ne može čuti razliku.
Jedino što će stereo pojačalo tipično imati veći output za ta 2 kanala nego 5.1/7.1 kanalno pojačalo.
Ali ako mu AVR ima dovoljno snage za te zvučnike (radi se o sobi od 10 kvadrata ako sam dobro skužio) onda je nebitno jel pojačalo ima 50, 100 ili 500W po kanalu ako mu zvučnici vuku 20.

+3db razlike zahtijeva duplo više snage iz pojačala.

Ne da mi se sad tražit po historyu, ali mislim da je kolega kupio Dali Zensor 1.
Imaju sensitivity od 86.5 dB, što znači da će na udaljenosti od 1 metar (čini mi se da su mu zvučnici na stolu) imati glasnoću od 86.5dB za 1Watt snage. Na 89.5db će zvučnik vući 2W, na 92.5dB 4W itd (na 1 metar udaljenosti). Drugi faktori isto ulaze u formulu, ali ovo je prilično točan okvirni izračun.

Koliko vas sluša muziku na više od 90dB? Imax dolazi do 105-110dB i to je jebeno glasno.

Na veličinu svoje sobe, mogao je uzet mali class D amp i vjerojatno bi imao dovoljno snage. Nešto tipa ovoga.
https://www.amazon.com/Lepy-LP-2020A.../dp/B00C2P61FO

Tako da ne brini, to pojačalo u AVR-u ti je više nego dovoljno za tu sobu.

Citiraj:
Autor Roby86 Pregled postova
Ekipa, trebam savjet.

Uzeo bi ove Klipsch floorstandere :
https://www.klipsch.com/products/ref...?model=rp-260f

Sto preporucate od AVR-ova? Zahtjevi su 130 W / kanalu, klasika Spotify Connect, Tidal itd integracija, nesto u rangu 500 EURa ako je moguce. Naknadno bi ostavio prostora za nadogradnju Dolby Atmos zvucnike, surround itd... Gledao sam par modela Onkyo, Sony i Yamaha, ali mi je to sve negdje slicno po karakteristikama...
Koja ti je veličina sobe? Ti zvučnici su 97dB osjetljivosti, što znači da će ti biti duplo glasniji (10dB) od Dali Zensor 1 za istu snagu pojačala.
Ako nemaš neku suludo ogromnu sobu i slušaš s 15 metara udaljenosti, mislim da bi ti bilo koji AVR trebao biti dovoljno jak. Najveća razlika u AVR-ovima su ti featuri (popis podržanih codeca), broj inputa/outputa i room correction algoritam. Nećeš pogriješiti s nijednim od ta 3 branda.

Prije konkretnog modela škicni malo na netu da receiver nema baš neku serijsku grešku (preporučam avsforum).

Zadnje izmijenjeno od: messiah. 13.12.2018. u 17:16.
messiah je offline   Reply With Quote