poz,
nakon nekih 3 mj natezanja sa tcomom konacno mi je uveden terastream 1/1 gbit.
za sve koje zanima brzina je izmedju 800-1000 mbit 99% vremena, nema padanja linka, medjutim shvatio sam da jako puno drugih servera (osim velikih firmi) nema dovoljnu brzinu na serverima tako da puni download se rijetko vidi osim npr preko google drivea, steama, battle.neta i slicnih gdje je brzina uvijek 1000mbit bez problema.
e sad gdje je problem.. IPv4 vanjska adresa je iza CGNATa te se cini da je staticna (nije se vec mjesec dana promijenili niti se mjenja sa resetom njihovog routera), a za IPv6 mi je dodijeljen jedan /64 prefix koji je otvoren prema netu. IPv6 adresu dodjeluje tcomov DHCP server.
Link od tcoma je single-mode optika direkt u SFP modul koji se steka u njihov ruter EG400 koji i nije tako los ali firmware je zadnje smece.. konstantno padanje WLANa barem 3-4 puta tjedno, a o postavkama da i ne pricam - postoji mogucnost mjenjanja postavaka samo sa WLAN i to ne radi 50% puta.
Pa naivno mislec da cu relativno lako to slozit ja sam spojio optiku direktno preko SFP porta u svoj mikrotik (CCR1009-7G-1C-1S+) koji ima 10G sfp+ i 1g sfp port, te nakon nekih 2 sata sam uspio sloziti da dohvaca i relaya pravilno IPv6 na sve ostale hostove spojene na njega - trebao sam samo izvuc IPv6 adresu DHCP servera sa EG400 rutera i sve je vise manje radilo sto se tice IPv6, ali... za IPv4 nemam nikakvog pojma kako da slozim. Ne mogu nac gateway, niti DHCP server, niti PPPoE server.. nista. Probao sam rucno postavit adresu koja se cini da je staticna ali nula bodova.
Pa ako netko ima neku ideju, ili zna nekog tko je u tcomu na tom projektu da pita, jer stvarno nakon ~10ak sati muke sa tim vise nemam ideja.
speedtest:
http://www.speedtest.net/result/7866846407.png