Tema: časopisi
View Single Post
Staro 26.12.2005., 09:01   #11
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Originally posted by horza
ma ovo da ne znaju kak im diše računalo totalno ne stoji. svi imaju testnu konfu. ne zato što im tak paše, nego upravo zato da točno znaju kak diše. ne samo teoretski nego i onak... po šmeku. i ne samo da znaju kak im ta konfa diše, nego kak diše više njih. i zato uvijek znaju kak kaj radi. ovo se, naravno, odnosi na autore koji pišu malo veće recenzije, ne sitnice, prvi pogled, itd.
Mislim da si malčice krivo shvatio taj dio... Ok , imaju testno računalo međutim uzmimo npr. neku grafičku karticu. Koliko je ona dugo kod čovjeka koji ju testira ? 5 dana ? Tjedan ? 3 Tjedna dok ne zaključe broj ? Koji bi to bio primjer veće recenzije ? Razno razni usporedni testovi monitora(poslje buljenja u 5-og 6,7,8-mi ti se već priviđaju boje itd..) , 20-tak grafički , matični , itd.. Testna računala su dobijena od "sponzora" , nakon 20 dana testiranja napisan je članak i ako mu je ostalo to računalo sigurno nakon 6mj ili 1g nije ponovo napisan članak o istom a to je ono što ljude najviše zanima , zanima me kako se ta i ta ploča recimo ponaša nakon 6mj, koje su joj mane otkrivene - to jedino mogu relavantno saznati ovdje od ljudi koji taj komad hardwarea koriste duže vrijeme. Tko tu određuje šta će se testirat ? Tko šalje zahtjeve i kome sve šalje ? Sve je to jedna velika reklama , tržište je gladno novih tehnologija no naravno i ja volim vidjet te reklame , najave ali da kupim nešto na temelju hvalospjeva nekog časopisa po meni nije mudra odluka. Ima ljudi koji prosto ne mogu živjeti kad izađe nova grafička te naravno sretnika koji može kupit šta hoće pa ako nevalja kupi drugo....
E ovi drugi su mi zanimljivi i što ih više ovdje ima - dobrodošli. Časopisi , novine od pamtivjeka su u službi vijesti i Reklame....
stuc je offline   Reply With Quote