Citiraj:
Autor 2 die 4
Ekipa, evo uskočit ću ko padobranac sa par pitanja, nemojte kaj zamjerit.
Postoji li ikakva opcija u električnim skuterima za 100+kg macane?
Koristio bih ga za nekih 10ak km u jednom smjeru i većinom je asfalt, ali ako može i malo utabanog nasipa proći, super.
Hvala unaprijed i sorry kaj uletavam tako.
|
Ovisi koliko ti je budžet jer ti je to dosta bitan faktor u ovoj priči...za oko 1000EUR imaš za kupiti romobile od 1000W koji nose 150+ kg, idu oko 50km/h i mogu napraviti oko 50km i imaju gume za off road. Odi na aliexpress i upiši u tražilicu ''electric scooter'' pa si pogledaj što nude. Ima dosta koje šalju iz EU i nema nikakvih dodatnih davanja a cijena ispadne dosta niže nego što prodaju u HR.
Ako ciljaš nešto oko 400-500 EUR onda je tu Xiaomi M365 koji bi to donekle trebao moći odraditi. Vozio sam se po nasipu i ide dobro ako je utabano, gume preživjele bez posljdica. Ta nosivost je zapravo ograničena zbog guma, pa to možeš riješiti tako da kupiš set za promjenu u 10'' gume umjesto trenutnih 8'' koji košta cca. 80 EUR (gume plus neki dodaci da se podignu blatobrani) i one mogu izdržati veću masu. Voziš se na orginalnim koliko izdrže pa onda zamjeniš.

(to je meni slijedeće što ću napraviti kada potrošim ove trenutne

)Ako je dionica ravna trebao bi moći napraviti 20-22km. Ja osobno imam 2 punjača, jedan doma jedan na poslu pa svaki put kada dođem na posao stavim da se puni.

Sa mojih 95kg plus ruksak i roba sam na cca. 100kg i napravio već 1350km uz 2 izbušene gume što mi je sasvim uredu jer je predviđeni rok trajanja gume od 700-1000km. Ipak se puno puta izvrti na toj udaljenosti.