View Single Post
Staro 04.12.2018., 01:31   #13
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
na "n" stikovima je vanjska antena vrlo poželjna, "n" standard polako ali sigurno ide u povjest,brzine interneta već su počele prelaziti njihove mogučnosti,
"ac" pogotovo 1900 nemaju klasičnu vanjsku antenu ali nije im ni potrebna, raspon cijena ti je od tp-link 250kn do asus 700kn,
ono što sam isproba baš nema neke osjetitivne velike razlike, skuplje su nešto bolje od jeftinijih, ali ne toliko da bi opravdavalo razliku u cijeni pogotovo ako je samo internet u pitanju,
problemi su dosad znali biti uglavnom zbog drivera ni na jednom zbog kvalitete hardwarea i uglavnom se dalo ispraviti,
kod routera/ap kvaliteta i snaga su proporcionalne cijeni drugim riječima što skuplje to bolje,
u istim cijenovnim razredima su i slične kvalitete, s time da ja preferiram asusove radi jednostavnosti firmwarea, odnosno konfiguracije.
stvar ti je ubiti jednostavna, moraš prvo znat što hočeš i koliko si para spreman izdvojiti za to, i imat na umu da kupuješ opremu za najmanje sljedečih 5 godina.

p.s naravno kao što kaže kolega nikky njbolja solucija je kabel ili powerline ako je sa strujom sve u redu mada i moderan gb powerline sa svim đinđama koje tehnologija pruža nije isto jeftin sport, ove za 250kn par možeš jedino za max tv u idealnim uvjetima koristiti, 500-600kn ti je par običnih gb (po mom iskustvu vrlo skloni smetnjama) ko najbolji sa filtrima oko 1000kn,
tak da čovjek brzo dođe na to da bušilica i jedna rupa u zidu i nije tak loše.

-

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 04.12.2018. u 10:02.
skalar je offline   Reply With Quote