View Single Post
Staro 01.12.2018., 11:08   #621
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Evo da i ja podjelim svoje dojmove o prelasku sa FX-a na Ryzena 5 2600

Performance-wise, razlika je očekivano nebo i zemlja. Kako već sa FX-om nisam gotovo ništa igrao jer je manje više bio stutter party, sa Ryzenom sam doživio gaming renesansu

BF I leti, GTA V leti, AC Odyssey leti (iako đubre potegne do 95% CPU loada), etc. Stvarno je sve neusporedivo bolje. A ja sam simple man, meni je goal 1080p ultra gaming i 60FPS lock - ništa više

Međutim - imam problem sa temperaturama. Na stocku sam primjetio iznimno visoke temperature (oko 40ak idle, u loadu ode do 85-90 bez problema). I prvo sam mislio da je sigruno problem u očitavanju, ubacio novi BIOS, imam mrcinu od H115i - mislim si nemoguće.

Provjerim da je h115i dobro sjeo, opet ga reinstliram sa mrvicu manje paste (ali bilo je sve OK i prvi put) i opet prilično visoke temperature - u loadu dotakna 90 bez beda.

Već sam mislio da sa CPU-om nešto nije uredu, da sam možda dobio neispravan unit. I onda jučer mi vrag neda mira, i stavim onaj pišljivi stock cooler koji je došao sa njim. I BAM temperature u prosjeku 20 *C dolje, čak sam i složio OC na 4GHZ bez beda sa stockom, load dođe do 80 *C. samo za probu.

I sad, pumpa u H115i radi, ali dosta bučnije - i jedina indicija mi je da u closed loopu ima zraka, sa kojim se kronično gubi efikasnost prijenosa topline. Pretpostavljam da je zreo za reklamaciju?

Btw, sa Corsair H serijom me prati baš fina sreća, H100 - krepala pumpa, H100i je krepao onaj kontroler unutra pa nisam mogao ništa reklamirati, i sada H115i vjerojatno već po tradiciji zajebava xD
Sam Fischer je offline   Reply With Quote