View Single Post
Staro 30.11.2018., 22:09   #3506
Cartmann
Premium
Moj komp

Cartmann's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@cartmann
Bio je takav slučaj vani ebay.de kada je lik stavio zarez na krivo mjesto pa je ispalo 10x jeftinije ono što prodaje (mislim da je u igri bio auto). I sud je dosudio u korist kupca. Ali, to je Civilizacija, a ne Balkan i Hrvatistan.
Vjerojatno je članak bio na fb, uz "nov bmw za 1000 kuna!! kliknite ovdje". Jer google ne nalazi ništa o tome. Ali će ti naći obrnute slučajeve. Očito je lik izračunao da mu je bolje prodati auto za 1/10 cijene nego dobiti negativnu ocjenu na ebayu. Iako u ovom slučaju ne bi ni dobio negativnu ocjenu jer ebay to smatra kao honest mistake. Isto radi booking ili airbnb ako greškom upišeš krivu cijenu smještaja. Canceliraju rezervaciju i stave višu cijenu za te datume.

Kao što je netko napisao, za razliku od Balkana, onaj tko želi zloupotrijebiti takvu pogrešku da bi stekao korist koja mu ne pripada bi završio u zatvoru. Teoretski bi mogao i u Hr, ali to kod nas ide mnogo teže. Ista stvar je da ti npr. djelatnica u banci greškom upiše broj računa umjesto iznosa pa dobiješ 3 milijuna kuna umjesto 3 tisuće. Ako iskoristiš tu njenu pogrešku i brže bolje potrošiš tih 3 milijuna kupujući stvari na ebayu, rezervirajući smještaj na bookingu itd.. završit ćeš u zatvoru.

Citiraj:
Autor Interpol Pregled postova
Ne znam je li mi se učinilo ili si stvarno oglas na Njuškalu usporedio s istaknutom cijenom u trgovini
Na njuškalu se oglašavaju mnoge trgovine, ali ako te taj potpuno nebitan podatak zbunjuje, zamisli da je prodavatelj napravio web stranicu za svoju firmu i na njoj oglasio stan te napravio spomenutu grešku.

Zadnje izmijenjeno od: Cartmann. 30.11.2018. u 22:17.
Cartmann je offline   Reply With Quote