View Single Post
Staro 30.11.2018., 14:31   #3490
Interpol
Premium
Moj komp

Interpol's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Cartmann Pregled postova
Možda nisi shvatio o čemu pišem, ili ja nisam shvatio o čemu ti pišeš, ali ako se radi o očitoj pogrešci, tu kao kupac nemaš nikakva prava.

Npr. ti (odnosno firma kojoj si vlasnik) želiš prodati stan od 50m2, pogledaš na njuškalo cijene stanova u tom kvartu i vidiš da se kreću oko 2000eur/m2. Poslikaš ga, upišeš podatke u njuškalo i u polje u koje se upisuje cijena stana staviš 2000 eur. Nazove te kupac i kaže da će ga odmah kupiti, dolazi s odvjetnikom i kešom da potpišete kupoprodajni. Ti kažeš ok, kad eto njega s 2000eur. Ti mu kažeš da je cijena stana 2000eur/m2 tj. 100.000 eur. On kaže da to nije istina jer si u cijenu upisao 2000eur, da će te tužiti itd..

Ti mu kažeš da si legalist, uputiš ga nek te tuži i ako sud presudi da je on u pravu, ti ćeš mu dati taj stan za 2000eur, čestitati na dobroj kupnji i sljedeći put više paziti. Na sudu se nećeš izvlačiti, reći ćeš da si zaista upisao 2000eur u vrijednost stana umjesto 100.000 eur, isključivo tvoj previd i greška.

Naravno, neće ga dobiti za 2000, on će platiti troškove suda, tvoje troškove itd.

Ne znam je li mi se učinilo ili si stvarno oglas na Njuškalu usporedio s istaknutom cijenom u trgovini
Interpol je offline   Reply With Quote