View Single Post
Staro 29.11.2018., 12:13   #3444
FerrZG
Premium

FerrZG's Avatar

Datum registracije: Oct 2016
Ima li tko screenshot na njihov web kako su prodavali mis po punoj cijeni iduci dan [ako je bio plavi] ? Tehnicki gledano, trenutno se prodaje samo mis koji u nazivu ima "graphite", a na akciji je bio plavi

U obrazcu sam najprije zatrazio advice, ovo su odgovorili :

Citiraj:
Poštovani,

Savjetujemo da uputite pisani prigovor (poštom preporučeno sa povratnicom, elektroničkim putem) trgovcu. U prigovoru navedite ukratko kronologiju događaja te napomenite kako prilikom kupnje proizvoda nigdje nije bilo naznačeno kako je proizvod u ograničenim količinama, čak i da je bio onda, ukoliko su bile prodane sve zalihe, nije mi trebalo biti omogućeno kreirati narudžbu. Na ovaj način se dovodi u pitanje manipulacije i zavaravanja potrošača što je u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti potrošača u člancima 30 do 35.

Trgovac je dužan odgovoriti u roku od 15 dana temeljem članka 10 Zakona o zaštiti potrošača. Ukoliko odgovor ne dobijete u roku ili on bude bio negativan savjetujemo da uputite;

PRIJAVU TRŽIŠNOJ INSPEKCIJI

Sukladno članku 135. Zakona o zaštiti potrošača (“Narodne novine “br. 41/14, 110/15) tržišni inspektor će uzeti u obzir prijavu potrošača tek nakon što je potrošač iscrpio postupke podnošenja pisanih prigovora putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte, odnosno podnošenja reklamacije povjerenstvu u slučaju nezadovoljstva odgovorom pružatelja javne usluge na pisani prigovor.

Prijava se može podnijeti:

• putem elektroničke pošte: prijave@mingo.hr na propisanom obrascu PRIJAVA POTROŠAČA TRŽIŠNOJ INPEKCIJI

• putem pošte na adresu:
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE U GOSPODARSTVU
Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb

• osobno u Pisarnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta
Ovaj boldani dio je bio naglasen na njihovoj stranici, to su me valjda krivo shvatili u upitu, ali to nista ne mijenja.

Citiraj:
Osnove:

Zakon o zaštiti potrošača NN 41/2014 II. Glava IV. Odjeljak II. članak 33. stavak 1.
Zakon o zaštiti potrošača NN 41/2014 II. Glava IV. Odjeljak I. članak 31.
Zakon o zaštiti potrošača NN 41/2014 II. Glava IV. Odjeljak I. članak 32. stavak 2.
FerrZG je offline   Reply With Quote