Tema: Zvučnici
View Single Post
Staro 25.12.2005., 18:15   #15
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Slažem se s Jangom kada kaže da se prvo sam sa sobom dogovoriš što više preferiraš - Glazbu ili film? - pa da tek onda kupuješ nešto.
O 5.1 sustavima znam vrlo malo (čitaj:slušao sam ih rijetko) pa ti mogu dati preporuku za stereo sustav...
Pošto ti je soba svega 16 kvadrata nikako nemoj ići na samostojeće ( isto se odnosi i na ovaj tvoj 5.1 sustav) jer ćeš morati biti priljepljen uz zid da bi čuo puni zvuk takvog zvučnika. Pogotovo ako je se radi o zvučniku s basrefleksom na stražnjoj strani pa ga moraš odvojiti i od zida. Također bi ti , s obzirom na kvadraturu, 50 W bilo i više nego dovoljno za slušanje. Sve preko toga je pretjerivanje.
Moja bi ti preporuka bila Rotel RA-01 ( oko 2300 kn) kao pojačalo. Ako ti u obzir dolazi polovno s garancijom ubodi Dali Concept 2 za 1400 kn (novi su oko 1800 kn)
Ako želiš novo poslušaj KEF (oko 1500 kn) . Možda ti se svide. Po meni bi uz Rotela KEF dobro legao.
Živio!
EDIT: Dodati 3 w kod kopi/pejstanja adrese