Citiraj:
Autor silver_tip
Ovo se slazem.
Nije istina da ne moze u relanom stanju a evo i primjera jednoga.
Code:
https://uradi-sam.hr/gradevinski-materijal/cerade.html
Imaju 3 trgovine, bila je akcija na cerade 25% dolje. Uzmem 3 u kosaricu i blejim dalje sta imaju.., odem na placanje i narucim sa placanjem po primitku, dobijem narudjbu na mail. Odm kafu gustat... i mislim si ma trebo sam uzeti 5 komada.., vrnem se na stranicu i ubacujem 2 cerade no u kosarici 1 ! Dakle neda mi vise nego sto ima na stanju !
Kako oni nisu propali sa takvim poslovanjem i jos akcija bila jel... dakle moze se ! Sad samo reci da se grafickih proda vise nego cerada u hrvatistanu i
da je IT roba nesto specificno naspram cerade ili kante sa ruckom 12L ? No ono vode trgovci vecinom a websopove otvaraju najmanje trgovci pa im je i
poslovanje takvo - sve sam ne trgovacki i po pravilima trgovacke struke. Das lopovu da radi u mjenjacnici.. istina, zna coek sa parama
Nemamo onoliko "Skela složiva, 116,8x60,4x18,6 cm" koliko ste zatražili. ( 100 ) Gle cuda li cuda.... hm... no Links i ostali imaju 152 sticka ako ubacis....
|
Sve se može, ništa nije problem. Samo daj pare, pa će se napraviti.
Prodaja ceradi u 3 trgovine:
Imaš mali kompjuter u skladištu (dual core smeće) na kojem je baza i aplikacije se spajaju na tu bazu. super radi, silver_tip sritan.
Prodaja komponenti preko web shopova koji nemaju skladište:
Svaki web shop plati/napravi svoj sustav sa prikazom, naplatom, administracijom artikala, dobavljivosti, bla bla bla bla.
Svaki sustav ima svoju bazu podataka (protis, uzi, links, svi pas matori ove hrvatske).
Skladišta ima pretpostavljam 1-2 u hrvatskoj + još par kod susjeda.
O tim skladištima ovisi 200+ trgovina u hrvatskoj SAMO.
Ajmo napraviti sinkronizaciju tih, zaokružit ćemo na 1000 trgovina u real-time-u:
Svaki kupac klikne na artikl, odlazi se u detalje -> web stranica javlja serveru, server gleda na lokalnu bazu (sustav mora imati lokalnu bazu radi potencijalnih problema sa mrežom premo skladištu) -> lokalna baza vidi da nije sinkronizirana pa pinga servere skladišta -> skladište javlja koliko ih ima na stanju -> ok, ima ih 3. Vraća klijentu DOBAVLJIVO.
Klijent sretan, stavlja u košaricu, ide platiti.
U tih 3 sekunde, 842 druga shopa pingaju isti taj artikl, 5 ih pokušava kupiti, 7 ih je već kupilo i na skladištu više nema artikla.
Prvi klijent, koji je bio sretan, dobiva poruku: NEMA.
Klijent jebe mater linksu, uziju, protisu, svim pas matorima i kaže: ovaj web shop je idiotski, više nikad tamo.
Dok on ugasi stranicu, update-a se ponovno baza, skladište dobilo taman novu narudžbu tog artikla i piše: DOBAVLJIVO.
U prijevodu, silver_tip, nisi u pravu. Vidi se da nisi radio sa tim sustavima, koji u tim gabaritima su bolesno skupi (baza, mreža, dostupnost, redundantnost, brzina) em previše volatilni.
Stoga, da se izbjegne sva ta "realtime" pizdarija i trošak novca, radi se sa PROCJENAMA.
Drago mi je da pokušavaš unaprijediti sustav, ali mnogo pametniji ljudi od nas su to već mnogo puta pokušali riješiti i došli sa ovim riješenjem.
Eto. valjda si se pomirio sad sa sudbinom i shvatio da nije to tako loš sustav.