View Single Post
Staro 27.11.2018., 07:14   #1129
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Mjesas kruške i jabuke.

Lako je ograničiti kupnju na broj artikala koji imaš na stanju, kao u ovom tvom slučaju .

Problem je što 99% IT webshopova nema skladište nego naručuju kod uvoznika kad trebaju. Kod IT je specifična situacija sa brzim promjenama cijena i nitko ne želi skladište koje je puno robe i koje je platio 5 milijuna kuna a za 2 tjedna vrijedi 3 milijuna jer se nešto nije prodalo a oni su napravili zalihu.

E sad problem je što od tog uvoznika ne uzimaš samo ti nego njih 200 trgovina.

Da spojis svaki artikl da provjerava kod uvoznika kao što je kolega rekao , usporava, košta puno više jer zahtjeva stalnu vezu na databazu uvoznika a i ne garantira da dok tvoj kupac odluči platiti taj artikl nije već prodan nekome drugome

Neke trgovine imaju stanje određune robe koja je kod njih na skladistu,pa ne dozvoljava staviti više artikala ali ovo što se naručuje od uvoznika munje razumljivo da nema

A i to što je kolega rekao ,kad bi micao sa stanja cim netko stavi u košaricu , gubiš potencijalne kupce

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ovo se slazem.

Prvo pravilo IT webshopa je: imamo sve sto postoji u svijetu ili za sto bi ovdasnji ljudi dali pare, samo stancaj na cjenik a dobavljac valjda ima...

Nije istina da ne moze u relanom stanju a evo i primjera jednoga.

Code:
https://uradi-sam.hr/gradevinski-materijal/cerade.html
Imaju 3 trgovine, bila je akcija na cerade 25% dolje. Uzmem 3 u kosaricu i blejim dalje sta imaju.., odem na placanje i narucim sa placanjem po primitku, dobijem narudjbu na mail. Odm kafu gustat... i mislim si ma trebo sam uzeti 5 komada.., vrnem se na stranicu i ubacujem 2 cerade no u kosarici 1 ! Dakle neda mi vise nego sto ima na stanju !

Kako oni nisu propali sa takvim poslovanjem i jos akcija bila jel... dakle moze se ! Sad samo reci da se grafickih proda vise nego cerada u hrvatistanu i
da je IT roba nesto specificno naspram cerade ili kante sa ruckom 12L ? No ono vode trgovci vecinom a websopove otvaraju najmanje trgovci pa im je i
poslovanje takvo - sve sam ne trgovacki i po pravilima trgovacke struke. Das lopovu da radi u mjenjacnici.. istina, zna coek sa parama

Nemamo onoliko "Skela složiva, 116,8x60,4x18,6 cm" koliko ste zatražili. ( 100 ) Gle cuda li cuda.... hm... no Links i ostali imaju 152 sticka ako ubacis....
buljaka je offline   Reply With Quote