View Single Post
Staro 27.11.2018., 00:32   #1125
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
@Silver_tip, očito ne radiš u IT-u pa se ne kontas bas al ok, ja radim pa se kuzim malo.

Prvo micanjem artikla sa stanja pri stavljanu u košaricu bi bila jedna od najkardinalnijh grešaka ikad. Prvo pravilo u IT-u je "Korisnik je idiot" i korisnik će, because reasons, stavit 100 artikala u košaricu online, jer može, radio si to ti, radio sam to ja, vjerojatno svi. Tako da tim potezom, zbog jednog korisnika, 100 ostalih ne može uzeti artikl.
Na tvoje rješenje "ograniči na jedan artikl" je odgovor: šta ako neko oće uzeti više artikala tipa 7 usb stickova ko mirko, a sad za svaki artikl namještat koliko ih se može staviti u košaricu je i dodatan development i dodatan veliki posao, a i greška, jer je tebi ko prodavaču super ako neko oće uzet više komada nečega, zašto ne dopustit čoviku.

Šta se tiče stanja na skladištu dobavljača, interoperability je rijetko baš instantan, a u najboljem slučaju će usporiti barem za pola sekunde svako otvaranje artikla i zahtjeva poprilične resurse, jer jel, treba se provjerit stanje od jednog ili više dobavljača svaki put kad se pregledava(ili stavlja u košaricu) artikl

A sad plaćanje, e plaćanje je spektakl u IT-u, financije ko same vjerojatno jedan od najkompleksnijih djelova IT-a. I tu ponovo imaš npr jednu situaciju "Korisnik je idiot". Dodje rodjak, stavi 100 komada playstationa u kosaricu(ili dodje 100 rodjaka stavi 1 playstation), ode na kasu, odabere plati uplatom na račun, jer može, because reasons. Black Friday prodje, Cyber Monday prodje, javi se rodjak, kaze "skuzajte tio sam samo jednog ne 100". A ovih 99 ostalih kupaca koji su željeli artikl izvisi. Drvljem i kamenjem na trgovinu(ko što je Links zasluženo dobio za Black Friday)

I tako da ne idem dalje u detalje Jedini trenutno "regularni" način, da bude približno točno, je da zaposliš čovika/ljude koji će procjenjivat narudžbe i zvat kupce i šta ne i smanjivat broj artikla, ili uložiš par milijuna € u AI
OuttaControl je offline   Reply With Quote