View Single Post
Staro 26.11.2018., 20:49   #2693
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Veliki brat sve prati...
Sezona je prošla, sad slijede razna nagađanja, ko će napredovati iduće sezone. Sad
svako može biti pametan, a mnogi će biti demantovani početkom nove sezone. U tom
kontekstu evo i moja razmišljanja. Kao što reče neko od vozaća F1 nedavno, prve tri
ekipe znaju nešto što ostali ne znaju te imaju zavidnu prednost u odnosu na ostale. Pošto su pravila slična, i naredne sezone se ništa bitno neče promijeniti, Što se tiće

RB nadam se da bi jedini on imao mogućnost značejnijeg napretka, Zašto? Iako je proizvođač pića, svi ga respektuju kao ozbiljnu momčad, koja se ne zadovoljava 5-6
mjestom, nego samo pobjedama. Sjetite se da im niko nije prije nekoliko smio ustupiti trenutnu specifikaciju motora, nego im davali prošlogodišnju (Ferari). Ako

sad malo uporedimo zadnji dio sezone i to ; vth grida vs RB vs Meklaren vs Toro
rosso, evo šta zaključujem. RB je još iza, ali ne stvara jaz naspram vodećih- dokaz

prva mjesta i podijumi. Parlelno s tim Meclaren koristi isti motor kao RB. Zadnji dio

sezone Alonso kojeg smatram kvalitetnijim od Gaslija i Hartlija, ostvaruje iste ili lošije rezultate od navedenih. Znam da se Meklaren već bio okrenuo idućoj sezoni,
ali je to dokaz da je Honda prešišala Renaulta u snazi, što će potvrditi većina stručnjaka. Zaključak iz tog je da RB, kad se preskoče porođajni problemi sa Hondom može dobiti 0,3-0,5 sec po krugu. To bi bilo dovoljno da bude potpuno ravnopravan sa vodećim dvojcem. Da ne dužim (kucam tastaturom umjesto mišom),
možemo ovako razglabati, i izražavati želje, ali do početka sezone, kao što rekojh možemo samo da nagađamo.
Drug ili neko drugi ko ima vremena da napravi kratak presjek sezone, ko nije od

početka pratio F1. Ja ću do početka iduće sezone nastojati uzeti 4K televizor, pošto se već prenosi rade s tim formatom.
begi je offline   Reply With Quote