Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.11.2018., 16:20   #40659
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pa po stavkama koje čitam po novinama, nisu previše fulali. Čak su negdje i "mekani" za recidiviste, tipa vožnja u krivom smjeru.
Čitao sam komentare sa prometnog faksa i stručnjaka, oni bi educirali (svaki puta u zadnjih 20 godina to kažu). Ajmo probati 5 godina sa kaznama, pa ako se pokaže neuspješno - možemo ponovno vratiti tu njihovu dodatnu "edukaciju".
Velika većina ljudi danas radi opasne i/ili užasno glupe stvari jer znaju da ih neće snaći kazna ili da će se izvući sa plaćanjem. Recidivisti su najgori, a pokazalo se da kada je netko napravio nesreću da je u 90% iza njega bilo ohoho sličnih primjera ili 134 prometnih prekršaja.

Osobno mislim da se tu mora udariti i na vozače i na provoditelje zakona. Svatko u svom kvartu zna 10 lokacija koje su opasne, gdje se krše zakoni naveliko. Dokle god policija ne bude di je najgore, a ne tamo gdje je najlakše, benefiti novog zakona će biti manji.
S druge strane, tehnička ispravnost vozila nikada nije bila na nižim nivoima pa i to utječe na cijelu sliku.

Tako da se treba tu utjecati na sve faktore koje zakon o prometu uključuje. Od onoga na tehničkom, do vozača, policije i sudova koji ne bi smjeli recidiviste (i one sa manjim prekršajima i one sa većim) puštati na cestu.