View Single Post
Staro 23.11.2018., 10:30   #1008
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Mislim da ne, nije decidirano da kupac mora prihvatiti iskljucivo novce ili isti/zamjenski proizvod nego biras.

Dakle ako proizvoda nema vise ti mozes traziti drugi u "istoj klasi - rangu" no nemoj me drzati za rijec... mislim ja sam ubo SSD u Linksa jer HDD-a nije bilo bas toga ali bilo je drugih duplo jeftinijih od toga sto je krepao no ja nisam isao na zamjenu proizvoda slicnim nego na uzimanje nesto u vrijednosti proizvoda kada sam ga kupio iako su oni nudili da mogu uzet i drugi HDD cak i veceg kapaciteta.

Znaci mozes birati: pare na racunu, drugi proizvod u klasi, neki proizvod u vrijednosti na racunu tog krepanog.

Jel to u svim trgovinama tako ne znam...
Ne baš. Ssarik je tako kupio RAM 8GB DDR4 keks za 300+ kn. Kad mu je krepao, velikodušno su mu ponudili povrat para ili nešto iz asortimana za cifru na računu uz eventualnu nadoplatu sa njegove strane.

Tako da teorecki, da ti rikne 1800X sa računom od 560 kuna, nebuš sigurno dobio 2700X nego 560 kn natrag ili neš za tu paru

Ono što prodavač MORA je dati ti ISTI takav proizvod. A onda ako njega nema, onda više nema MORA nego MOŽE. Pa to MOŽE bude ponuda povrata love tj "kupi si neš za 560 on" ili ekvivalent. A za te pare ti ekvivalent neda nego bira ovo prvo ako mu više odgovara. Dakle, ili 1800X kojeg nema ili lova je realan scenarij. Moš ti inzistirat na proizvodu istog kalibra, no to je jedan od 2 uvjeta koji moraju biti ispunjeni, a trgovac ispunjava onaj prvi gdje vraća pare. I moš se fotografirat.

Imam prijmjer Asbisa vrlo nedavno u firmi od poznanika. Kupuje tu i tamo od njih. Ista stvar. Riknula neka grafa i kasnije neki RAM. Uredno su bez pitanja izvršili povrat love na račun firme i rekli da nemaju HW na lageru i sve je po propisu.
Druga je stvar što bi mi kad je cifra mala birali ekvivalent, a kad je cifra velika uzeli još 4 artikla

Neće taj 1800X krepat samo tako, ali recimo da krepa... bojim se da bi bilo "izvolte za 560 kn šta oćete" a i u tom slučaju ima lijeka jer se javiš AMDu i rečeš da nemaš račun i odrade RMA bez problema.

Sent from Usreo Mobara

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 23.11.2018. u 10:37.
Brko je offline   Reply With Quote