Citiraj:
Autor orson
Imati mašinu koja bi bila dobra za sve je utopija (kao i bicikl, za idealni setup trebaju ti barem 2, ako ne i 3  ). Doma imam X1C1 u najjačoj konfiguraciji koji je uz FHD mod bez obzira na starost još uvijek odličan stroj, ali sam za casual surf, multimediju i putovanja jučer naručio MS Surface Pro 6 tablet: upola je lakši, nečujan jer je i5 verzija pasivno hlađena pa nema ventilator, ima izvrstan 3:2 ekran i bateriju koja traje. Iako je po speckama tablet procesorski duplo jači, ne mislim da će laptop skupljati prašinu, jednostavno postoje situacije kad ga je ugodnije koristiti i vice versa.
Za tipkovnicu si sretan što ti ne smeta, meni je to koma (i nisam jedini) te nikada ne bih uzeo takav laptop. Zato je Lenovo i napravio X1 Extreme model koji, iako je 15", nema numerički dio tipkovnice.
|
Potpuno se slažem. Poweruseru koji živi od računala najčešće trebaju dvije ili čak tri mašine za pokrit sve baze kako spada.
Međutim P50 mi je do sada debelo najbolji sveukupan paket. Ne postoji to što na njemu ne mogu odradit brzo i produktivno (a mogu ga nosit sa sobom). S jako visokom razinom korisničkog iskustva.
Ako zaronimo dublje, nekih 75% zadataka mi odrađuje apsolutno savršeno. U ovih 25% spadaju stvari koje traže "desktop grade" grafičke performanse.
a) Dakle gaming na visokim postavkama...
b) Fali mi činjenica što u njega ne mogu staviti pet 3.5 inčnih diskova.
c) Značilo bi mi da je nešto lakši.
Za sada sam ga nadopunio polovnim X230 tako da imam nešto lagano kad sam na bicikli i da imam backup stroj.
Idealno bi bilo da imam i stolni pc i njega i jedan T480S. Ali to je pre skupo a upitno je koliko bi koristio sve tri mašine. P50 sam debelo platio ali me ne boli jer mi radi 24 sata dnevno i manje više mi ne izlazi iz ruku.
U jednom momentu ću uzeti t480s pa ću viditi za koliko mi zadataka može zamijeniti p50 pa prema tome viditi treba li mi još nešto.
Svakome svoje, meni je kod P1 jedan od glavnih dealbreakera to što nema numpad