Drago mi je šta rupa ostavlja profi dojam.

Taj prozor nije neka kompleksna stvar da je moglo ispast drugačije.
Pa cijela stvar se svodi na 2 rupe ...jednu u željeznom limu i drugu u plexiju.
Šta se tiče gdje i kako...
Na rubu stola s ubodnom

...nakon što sam zaljepio široku pitursku traku , nacrtao prozor i probio 20mm rupe na kutovima.
Poslje stavio stvar u moršu , malo turpijom dotakao rezove i bacio zadnji atom spreja iz kantice jer boja sirovog lima bola oči...
Šta se tiče plexija...sve izmjerio ,nacrtao , uzeo komad bijelog pleksija od neke reklame šta sam jedanput našao kod kontenjera ali draga rekla da tu treba prozirni.
Uzeo 'traku' prozirnog , odrezao komad na tračnoj pili i utrpao u CO2 laser. Draga dodala mačkicu za ugravirat i popunila je bojom a ja zaljepio plexi.
Znam da bi fiksiranje istog s vidama ( mislim na ove koje drže disk) bilo pametniji izbor za naknadno petljanje ali bi mi na crnoj stranici te vide od inoxa bole oči a nisam imao crne pa...
Nakon toga urezani navoji u ventu i fiksiran ventilator s unutarnje strane.
Stalo taman.
Kako je plexi s unutarnje strane to je uzelo 2mm visine + 12mm visine ventilatora.
Rezultat = ostalo nekih milimetar do Intel coolera tj. do plastičnog prstena koji drži isti.
Kako je on visok 6mm tu je cca bar 7 mm izgubljenog prostora.
Obzirom na toliku udaljenost između venta i bloka nisam baš siguran da je sve skupa nešto efikasno ...jer zrak ne ide samo kroz krilca vec po svemu...vjerovatno više okolo.
Išao na sigurno - uzeo najbržu verziju ovog Scythe ventilatora (2k rpm)
Ovaj HWMonitor program čita da se vrti na 1800rpm ali i bez tih 200okretaja , protoka zraka i više nego dovoljno.
Kad se približi ruka ovim rupicama na strani gdje je napajanje bez problema se osjeti promaja ...isto i na drugoj stani gdje su 2x40mm rupe. (skinuo ventilatore).
Inače, mesh na gornjoj stani mi je podnošljiviji za gledat pa su rupe u stalku završile dolje dok ne riješim neku zaštitnu rešetku.
Ali bez obzira šta su rupe dolje. Zrak šiba kroz njih van bez problema.
Uglavnom , kad se digne win 10 i komp ne radi ništa ...tu je 27 stupnjeva.
Termometar do kompa kaže 21 stupanj tako de je tu razlika od 6 stupnjeva.
Pokrenuo ovaj gore Cinnebench i u roku par sekundi skocilo na 50.
U 2 minuta koliko je vrtilo taj test od tih 50 lagano naraslo do 68 stupnjeva.
Ambijentalno - proc = Razlika od 41 stupanj. To ok?
Jedini problem je što se sve skupa čuje više nego što sam voljan trpit.
Htio bi smanjit okretaje i pogledat utjecaj smanjenog protoka na temperature ali ...
Ovaj program od ploče, "MSI Command centar" ne funkcionira ili sam ja preglup za to podesit. Iako smanjim slider s 100% na trečinu , vent i dalje na max. Znam da je vent s 3 žice i nije ovog PWM tipa ali bi ipak trebalo funkcionirat?
Mogu to s nekim drugi programom?
Usput ima što bolje za upregnut procesor i kontrolu temperature?
btw , 15mm ventilator nebi stao.
S rupom na limu bi bilo doslovno taman.
Ali ovako s pleksijem fali 2mm /debljine pleksija.
Drugi širi/tiše vent bi mogao kad bi se stavio drugi cooler (samo alu blok) ali raspoživa visina je max 25mm!
I moglo bi kad bi se vent stavio s vanjske strane. Ali to bi još više povečalo razmak od venta i alu bloka...osim ako se nebi stavio neki drugi cooler.
Postoji šta tako?
...visine 40mm i da je aluminij da mogu skinut / napravit zub za SSD?
@ The Exiled
Čumu inače služi taj konektor?
Postoji kakav mini PCI disk? ili kakav adapter?