Citiraj:
Autor orson
Imat ću ja uskoro pa napišem. Osim za touchpad, njega ne koristim.
Što se tiče modela, i ja sam razmatrao sve koje si naveo i T480s mi ispada najbolja kombinacija onoga što tražim: 14" što je meni optimalno za laptop, dobar balans debljine, mase, količine portova i kvalitete izrade, memorija proširiva do 24 GB, WQHD ekran, LTE modem. U kombinaciji s Lenovovim 24" P24h WQHD monitorom koji ima USB-C neće mi trebati dock jer se sve (osim mreže) spaja na monitor, a preko monitora se može i puniti pa ne treba biti spojen na punjač (ovo trebam isprobati u praksi). Što se tiče pregrijavanja, čitam da pomaže undervoltanje za 100 mV uz koje je rad i dalje stabilan, a temperature su niže.
Ostale sam isključio radi sljedećeg:
T480: slabija kvaliteta plastike, masa
X1C6: za mrežni priključak treba dongle, nemoguće proširiti memoriju (16 GB max, zalemljena na ploču), problemi s kvalitetom izrade (čitao na netu, može biti, a i ne mora), više throttla od T480s koji ima bolje hlađenje zato što je deblji i hlađenje je dimenzionirano za diskretnu grafiku (2 heatpipea), skuplji
T580: tipkovnica ima numerički dio pa trackpoint i tipke nisu u sredini (to me izluđuje!), masa
@thubanx6 Firma plaća pa će biti ganc novi.
|
Da, super, napiši dojmove.
To za USB-c me isto dosta zanima jer bi trebalo radit. Sad imam 2715H koji bi odnio u firmu a doma bi uzeo USB-c monitor koji je ujedno USB hub i onda bi mogao ultrabook spojit preko monitora na periferiju i preko istog kabela bi mogao spojit mobile workstation samo bi njemu trebao uštekati i punjač.
U principu smanjiš clutter na stolu i imaš isti dock za dvije dosta različite mašine.
Da, trackpoint je nevjerojatan ali ima caku što traži da ga se uvježbaš koristit. Ali jednom kad sam se naučio prestao sam dirati touchpad za iša osim multi finger gesti. Nevjerojatno je praktičan i dobar alat.
Po meni su za T480S nad klasičnim t480 ključne slijedeče stvari.
1. Unatoč razlici u masi od skoro 400 grama, razlike u termalima i performansama baš i nema. Da, grafička je malo oslabljena ali ne pada mi na pamet igrati se na tom stroju pa...
2. t480s ima PCI slot za nvme disk sa 4 linije a t480 sa dvije linije radi adaptera.
3. Kvaliteta izrade je na višoj razini.
Mane u odnosu na klasični t480 su klasična baterija, za ovo me nije briga jer se ovu unutra lako zamijeni kad se istroši.
Samo jedan slot za ram. Međutim sad kad dođu 32GB moduli mislim da postoji dobra šansa da će to raditi i sa 40GB.
X1 carbon je divan ali zalemljen ram ograničen na 16GB mi je debeli dealbreaker.
Jedino što je u biti stvar je, gledam u kolikom razmjeru t480s može biti zamjena za mobile workstation.
Kao, kad bi prodao P50, nebi bilo problem komplementirati T480S stolnom mašinom koju sad više nemam. Ali ideja P50ke mi je bila, sav posao u jednoj mašini koju mogu ponijet sa sobom i to funkcionira iznimno dobro.
Teško mi je procijenit sveukupni user experience za powerusera na t480s. Trebat ću probat nekad.
EDIT:
Meni na P50 tipkovnica isto nije u centru radi numpada ali stvarno mi nikad nije bilo jasno u čemu je problem. Nisam ni primjetio dok mi netko nije rekao.
Baš mi nikako ne utječe na ugodu rada.