Imat ću ja uskoro pa napišem. Osim za touchpad, njega ne koristim.
Što se tiče modela, i ja sam razmatrao sve koje si naveo i T480s mi ispada najbolja kombinacija onoga što tražim: 14" što je meni optimalno za laptop, dobar balans debljine, mase, količine portova i kvalitete izrade, memorija proširiva do 24 GB, WQHD ekran, LTE modem. U kombinaciji s Lenovovim 24" P24h WQHD monitorom koji ima USB-C neće mi trebati dock jer se sve (osim mreže) spaja na monitor, a preko monitora se može i puniti pa ne treba biti spojen na punjač (ovo trebam isprobati u praksi). Što se tiče pregrijavanja, čitam da pomaže undervoltanje za 100 mV uz koje je rad i dalje stabilan, a temperature su niže.
Ostale sam isključio radi sljedećeg:
T480: slabija kvaliteta plastike, masa
X1C6: za mrežni priključak treba dongle, nemoguće proširiti memoriju (16 GB max, zalemljena na ploču), problemi s kvalitetom izrade (čitao na netu, može biti, a i ne mora), više throttla od T480s koji ima bolje hlađenje zato što je deblji i hlađenje je dimenzionirano za diskretnu grafiku (2 heatpipea), skuplji
T580: tipkovnica ima numerički dio pa trackpoint i tipke nisu u sredini (to me izluđuje!), masa
@thubanx6 Firma plaća pa će biti ganc novi.