Citiraj:
Autor danijel_b
Taj način poučavanja je osmišljen isključivo za konstrukciju na papiru, koju više nitko ne treba. I postoje metode kako se točke prenose u traženi pogled. ali eto ja sam to učio prije 18 godina i to mi apsolutno ništa nije pomoglo u izradi pa valjda dosada nekoliko desetaka tisuća tehničkih crteža. To je jednostavno nešto što će učenici, ako i nauče, jako brzo zaboraviti. ljude treba na pravim stvarnim proizvodima učiti, pa će im nešto ostati u glavi.
Ovo će imho zapamtiti samo onaj koji će to svaki dan koristiti pri crtanju na papiru ili autocadu. Ne znam samo tko bi htio raditi takav posao u 21.stoljecu.
Gesendet von meinem TA-1012 mit Tapatalk
|
N ovom boldanom treba biti naglasak, to se slažem. I krenuti s jednostavnim kockastim predmetima radi lakšeg snalaženja. Jer neke jednostavne stvari, ideje i slično ćeš u većini slučajeva staviti prvo na papir jer je brže nego upaliti računalo.
Opet se vraćamo na osnove i teroriju projiciranja pogleda na tehničkom crtežu. Ako ne znaš teoriju - učiš napamet. Plus da ne velim kako se na studiju strojarstva dobar dio stvari crta na ispitima i kolokvijima tako da je to
vježba i za taj dio.
Vračajući se na ovo boldano - kao što su drugi ovdje već komentirali, uključno samnom: ovo je primjer namjerno zbunjujućeg zadatka da se klince zezne, ne nešto posebno nauči.
EDIT: Ne znam samo kako bi zaboravio to ako istu stvar radiš na računalu, a znaš je sam nacrtati i rukom. To je kao da ja vozim auto, pa sjednem na simulator i zaboravim kako se vozi.