Tema: Pozdrav
View Single Post
Staro 15.02.2003., 08:46   #37
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by tor
E kad smo već tu da te pitam nešto.
Kad ugasim komp nakon nekog vremena mi se upali monitor i blica...Čudno zato što recimo kad namjestim u power options da mi se monitor ugasi nakon nekog vremena on se i ugasi i ne pali se više sam. Samo kad ugasim komp. Nisam jedino probao s hibernate i standby modom...
Suprotno općem mišljenju će ti monitor i dalje blinkati i ako je spojen na napajanje kompa. Struja ti samo prolazi kroz napajanje i stalno je imaš, ugasio ti komp ili ne. Postoji shema na koju se to može napraviti sa relejem ali ti niti to nije pametno jer se napajanje opterečuje. Neće ti pomoći niti 550W napajanje jer nije stvar u tranzistorima niti trafou nego u smetnjama.

Moja ti je preporuka da ručno gasiš monitor na tipku i to samo naveće. Po danu dok još misliš raditi na njemu ga ostavi upaljenog. Dakle samo na stand-by. Isto to preporučujem za televizore koje imaš doma. Jedina je iznimka TFT monitori i televizori SONY (i još neki bolji) kojima je još i dobro da ga gasiš na daljenski jer preko njega ima demagnetizaciju ekrana.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote