Ono najvažnije - stvar radi.
Prema ovoj škatulici koja je dosad korištena / u kojoj je Atom x5-Z8300 ,
Ovo je doslovno ko avion. Sve "leti".
Bilo bi mi draže da je manje dimenzijama ali za uložene novce - prezadovoljan.
Šta se tiče hlađenja mislim da ništa od ovoga bez otvaranja novčanika.
Ova prijašnja kutijica je bila bešumna a ovo se nikako odlučit koja mu brzina venta odgovara

.
A iako je to sasvim dovoljno da gricka živce , dalo bi se pretrpit kad bi funkcioniralo.
Ali nemam osječaj da funkcionira.
Nakon malo guglanja našao
HWMonitor za pogledat temperature i...
S otvorenim kučištem je tu 35 u leru...
Kad ga se malo upregne ,to vrlo brzo ode gore.
Instalacije i pokretanja programa mi se nisu činile baš zahtjevne pa sam opet malo guglao...
Našao sam neki
Cinebench kako bi imao neko konkretno mjerilo.
Odzipao isti - skočilo na 70.
Kad sam pri pokretanju testa vidio da je na 76 a nije dosao ni dopola ,
intervenirao sam i stopirao proces.
Prvotno sam pomislio da kuler nije dobro sjeo pa provjerio stvar ali ima ljep otisak paste ispod...
Ok, nisam imao ništa posebno i u škafetinu sam našao 5god staro pakiranje od 10deka iz čipoteke ali ne vjerujem da je do toga?
Uglavnom, mogu test pustit do kraja? ...pretpostavljam da bi stvar trebala imat neki mehanizam samozaštite?
Ako je tako s otvorenim kučištem i ventom na max (3500rpm) s zatvorenim kučištem neče bolje.
Probao naslonit poklopac i lagano se digne na 45-50 a ne radim ništa.
S kučištem nisu došli ventovi ali su stavljeni "
Scythe" ventovi šta se vrte na 3.5k rpm.
Imali su neke male konektore pa sam to precvikao i zalemio na jedan kabel koji ide na ploču.
Ventovi se čuju daleko gore od ovoga na procu a čini mi se da ne služe ičemu.
Oba su doslovno prekrivena zbog pametnog dizajna ploče.
Jedan je kompletno prekriven s konektorom / žicama za napajanje a drugi napola s SATA kabelom i protok je očito nikakav bez obzira na nedostatak rešetke.
Montirani su da upuhuju zrak jer mi je izgledalo logičnije da kučište okrenem u stalku tako da napajanje / strana s rupicama bude gore...
ali obzirom na protok tj nedostatak istog, mislim da je svejedno i da treba nešto drugo riješit.
Mislim da ostaje jedino probit rupu na poklopcu /bočnoj stranici i pokušat stavit s unutarnje strane tanki ventilator da upuhuje zrak i hladi CPU alu blok...a možda i kompletno skinut ta 2 mala venta umjesto da ih rotiram.