Citiraj:
Autor zalman1
Isto tako i za domaći promet, imaš novčano osiguranje paketa, imaš tracking brojeve, imaš povrat novca ako paket kasni, imaš transparentne cijene slanja, a ti sad kukaj i dalje kad se ne želiš informirat oko ničega.
Najlakše je paušalno lupat kako paketi nestaju, koji paketi, kome su nestali, kakva je usluga plaćena itd.....
|
Gledaj, to su normalne poštanske usluge. I nisu to transparentne cijene, to se zove cjenik i trebala bi biti normalna stvar, al ljepše zvuči "transparentne cijene".
S druge strane, cijene su skupe.
HP ex, dostava idući dan do 20 sati, paket od 2 kile, vrijednost 7000kn, Zagreb-Osijek - otkupnina
Platio sam preko 300kn(mislim da oko 330-350) i još je kupac platio troškove slanja novca preko 100 kuna, znam samo da me nazvao i bio je totalno razočaran s tim cijenama, to je bilo prije cca 2 godine.
Znači imaš skoro 500kn na 7000kn.
Da se razumijemo, mogli smo se nać na pol puta, popit piće, porazgovarat se i vratit doma za tu lovu.
A da se osvrnem na sustav, to je zbilja zastarjelo.
Dođem u poštu, kupcu šaljem preporučeni paket uz otkupninu
Ne mogu ispunit ništa na webu pa donijet u poštu, ne ne, moram pisat 6 puta adresu, djelatnici isto tako upisuju sve ručno.
2 adrese na paket, 2 na preporučeno, 2 na otkupninu.
Pa nismo u kamenom dobu.

Tisak je to imao super riješeno, dobiješ bar code, teta na blagajni poskenira i ideš dalje.
Ovako za efekt imaš redove u pošti, nezadovoljne korisnike i živčane djelatnike.
Što se tiče famoznih paketa iz Kine.
Nervozna voditeljica pošte mi je jednom rekla nešto u stilu : "Nemamo mi ništa od tih pošiljaka iz Kine" i to mi je bilo dosta da zaključim kaj se događa.
Opet ću ti ponovit,
prije nisam imao problema s paketima, u zadnje vrijeme (zadnjih godinu, godinu i pol) su problemi sve češći, budući da je u pošti nered(to znam iz prve ruke) onda mogu zaključit di je problem.
Citiraj:
Autor Drug Brko
Zašto generaliziraš? Ako si naletio na 5-6 takvih u svom selu, ne znači da su SVI lopovi, uhljebi i neradnici.
|
Ovo stoji, u unutarnjem prometu nemam problema - samo kad naručim hp ex, dečki koji to rade su super i samo riječi hvale imam za njih.
S druge strane, znao sam ispunit knjigu, popisat sve bla bla i sve im pripremljeno donijet u poštu i naiđem na negodovanje jer sam im donio 3-4-5 000 pisama uredno pripremljenih u vrijeme koje njima ne paše (radni dan između 12-15 sati, dakle nisam došao 5 minuta do 20), ajde molim te, kakv je to odnos.
Dakle u jednom danu recimo 3 000*3.10kn - 9000kn za negodovanje.