View Single Post
Staro 15.11.2018., 09:51   #515
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Isto tako i za domaći promet, imaš novčano osiguranje paketa, imaš tracking brojeve, imaš povrat novca ako paket kasni, imaš transparentne cijene slanja, a ti sad kukaj i dalje kad se ne želiš informirat oko ničega.
Najlakše je paušalno lupat kako paketi nestaju, koji paketi, kome su nestali, kakva je usluga plaćena itd.....
Gledaj, to su normalne poštanske usluge. I nisu to transparentne cijene, to se zove cjenik i trebala bi biti normalna stvar, al ljepše zvuči "transparentne cijene".

S druge strane, cijene su skupe.
HP ex, dostava idući dan do 20 sati, paket od 2 kile, vrijednost 7000kn, Zagreb-Osijek - otkupnina
Platio sam preko 300kn(mislim da oko 330-350) i još je kupac platio troškove slanja novca preko 100 kuna, znam samo da me nazvao i bio je totalno razočaran s tim cijenama, to je bilo prije cca 2 godine.
Znači imaš skoro 500kn na 7000kn.

Da se razumijemo, mogli smo se nać na pol puta, popit piće, porazgovarat se i vratit doma za tu lovu.

A da se osvrnem na sustav, to je zbilja zastarjelo.
Dođem u poštu, kupcu šaljem preporučeni paket uz otkupninu
Ne mogu ispunit ništa na webu pa donijet u poštu, ne ne, moram pisat 6 puta adresu, djelatnici isto tako upisuju sve ručno.
2 adrese na paket, 2 na preporučeno, 2 na otkupninu.
Pa nismo u kamenom dobu.
Tisak je to imao super riješeno, dobiješ bar code, teta na blagajni poskenira i ideš dalje.
Ovako za efekt imaš redove u pošti, nezadovoljne korisnike i živčane djelatnike.

Što se tiče famoznih paketa iz Kine.
Nervozna voditeljica pošte mi je jednom rekla nešto u stilu : "Nemamo mi ništa od tih pošiljaka iz Kine" i to mi je bilo dosta da zaključim kaj se događa.
Opet ću ti ponovit, prije nisam imao problema s paketima, u zadnje vrijeme (zadnjih godinu, godinu i pol) su problemi sve češći, budući da je u pošti nered(to znam iz prve ruke) onda mogu zaključit di je problem.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Zašto generaliziraš? Ako si naletio na 5-6 takvih u svom selu, ne znači da su SVI lopovi, uhljebi i neradnici.
Ovo stoji, u unutarnjem prometu nemam problema - samo kad naručim hp ex, dečki koji to rade su super i samo riječi hvale imam za njih.

S druge strane, znao sam ispunit knjigu, popisat sve bla bla i sve im pripremljeno donijet u poštu i naiđem na negodovanje jer sam im donio 3-4-5 000 pisama uredno pripremljenih u vrijeme koje njima ne paše (radni dan između 12-15 sati, dakle nisam došao 5 minuta do 20), ajde molim te, kakv je to odnos.

Dakle u jednom danu recimo 3 000*3.10kn - 9000kn za negodovanje.

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 15.11.2018. u 10:32.
jed2i je offline   Reply With Quote