Citiraj:
Autor QS
IPS tracking je tebi jedini mjerodavan?
|
Da.
Citiraj:
Jer je HRVATSKA POŠTA (TM)(R)(C) jedna belosvecka korporacija koja sve ostale pošte drži za jaja i svi HPu moraju u njihov IPS ubacit svoje tracking brojeve?
|
To nije "njihov" IPS, nauči što znači ta skraćenica (hint: international), sve pošte svijeta rade u tom sistemu, postoje neke norme i standardi.
Citiraj:
Mi ne znamo osnove trackinga?
|
Pa vidiš da ne znaš.
Citiraj:
Ne postoje stranice različitih carriera? Ne postoji 17track i slične stranice? Lažni tracking? Malo čudno da od 5 - 6 različitih kineza, baš svi šalju lažne tracking numbere...
|
Različiti carrieri mogu imati svoje interne brojeve, ali to onda nema veze s ovom temom i poštom.
17track je crap sajt i nije mjerilo ničega.
Ništa nije čudno, ako nemaš tracking broj u standardnom formatu onda imaš lažni tracking.
Jel ne možeš shvatiti da netko mora skenirati paket na ulasku u državu i da to skeniranje mora ući u neki sistem? Ne može kinez dati svoj žnjćčpl broj i reći da je ušlo u HR.
Citiraj:
I da... Zar pošta koju neki XYZ carrier dovuče u HR i treba predati HaPe-u ne treba prvo proći carinu?
|
DHL ima uslugu obavljanja carine za kupce, možda i još neke službe.
Citiraj:
Samo da sam jasan - ja ovdje konkretno ne serem po Pošti nego po kombinaciji Pošta / Carina / Skladište na Plesu ili gdjegod...
|
Meni se čini da si samo neupućen, a nije sramota ne znati.
Citiraj:
I daj kolega - pretpostavka je majka svih zajeba - to valjda znaš...
|
Upravo to, zato nemoj puno pretpostavljati jer pokazuješ elementarno neznanje.