View Single Post
Staro 13.11.2018., 18:13   #666
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Ja bi ovo za Diners mogao napisat. Sve neš' osjetit tih 100kn/mjesec i nabrao tako 1000kn/mjesečno kredita. I tako godinu dana.
Ma vraga, rate klasicno i revolving su totalno razliciti tipovi financiranja. Kod rata znas, koliko mozes otplacivati tolika ti je rata i amen,

dakle neces uzeti novu stvar na rate ako su trenutne recimo 500kn jer vecu nemos podnjeti iz tekuceg mjesecnog priljeva.

Kod revolvinga je to navlakusa do jaja, dobijes recimo "kredit" 7 milja kuna i sad os ti to iskoristiti sve odjednom ili 2 milje - tak svejedno, placas 5% od iskoristenog.
Dakle na 7 milja imas ratu 350kn i sve ok... otplatis 4-5 rata i vidi vraga, "slobodno" nakon par mjeseci novih 1000kn pa speglas i to opet jer rata ostaje ista 350kn !!

Znaci u velikom si iskusenju da stalno uzimas nesto novo na rate jer se ista uopce ne mjenja i tu su dobro pogodili filozofiju kako izvuc pare od ljudi sa malo manje samokontrole.

Meni su to ponudlili u banci prije jedno 10 godina onak... pojma nemam sta sam dosao u banku ali evo kao novi proizvod, nista ne kosta i mozete na rate... a reko daj,
sta sad neka se nadje. Kad sam ja vidio kuda to vodi usao u minus da je otplatim ali i minus je lakse vratiti nego to cudo

Amex se povlaci jer su politicari u Eu naprcali Amex da vise ne moze ucjenjivati trgovce i uzimati dobar dio kolaca preko njihove kicme za bilo sta sto kupimo
sa istim, pitajte @ninu koji drzi uzi shop koliko placa Amexu za svaku transakciju preko istoga, sada su te naknade od trgovca u korist Amexa ogranicene i to im vise ne pase, nije isplativo da bi ostali u Eu.