Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.11.2018., 19:28   #40458
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Za tu dimenziju uzmi UG9, ako su jeftinije. Pretpostavljam da WS5 imaju tvrđu bočnicu, ako ti je to važno. Nećeš pogriješiti ni sa jednima, ni sa drugima, vjerujem. UG9 su prokleto dobre na snijegu, WS5 bolje na mokrom i sigurno na suhom, ali ovisi kako i što voziš.

Ono što sam primijetio je da WS5 ne vole više temperature (u ovom prijelaznom razdoblju i pogotovo na proljeće) pri suhom kočenju (nepreciznost na volanu), ali inače nisam imao problema.

WS5 su tek izašle za zimu 2015., a uzimao sam ih za sezonu 2016. i 2017. pa nemam iskustva s njima više od dvije godine, tj. sad će im biti treća sezona.
Ooo da, ug9 su mrak po snijegu. A bome i po kiši im nemam apsolutno niti jednu zamjerku. Imao i ug7, 8, 9, konstantno odlična guma.
Dunlopa nisam imao još od ws3d, a tome ima dosta godina, ali bio sam zadovoljan s njima skroz, pogotovo ako uzmemo u obzir da sam ih imao na 525i bmw-u, zadnji pogon, skoro 200ks, i nigdje me nisu ostavile 2 zime.
Evo par slika šta su 2 zime stare ug8 preživljavale jednom mojom putešestvijom pred kraj zime za split, pa me sa +20 u splitu uhvati snježina pusta kroz liku. Zadnja slika je stanje autoceste tog momenta, dakle ralice ni u talonu, a vani mećava, doslovno.

Btw, sad igrom slučaja imam s3+ jer sam ih dobio uz felge, pa se vozim na njima dok se ne poderu, to je tragikomično koliko je ta guma katastrofalna po mokrom i dan danas, a nisam se vozio na savi već skoro desetljeće i vidim da se ništa promijenilo nije. Jedina pozitivna stvar je što su po snijegu dobre i to im nitko ne može osporit, al za sve ostalo, jad i bijeda. E da, i što je zanimljivo sava IMA zaštitni rub za felgu na eskimu, a ljetne dunlopice koje sam skinuo, nemaju, a imao sam još par premium guma ovo ljeto na stanju kod staraca i nijedna nema rub za felgu, a pričamo o 205/55 16, a faking sava ima rub. Starci sad imaju i ljetne na bmw-u u istoj dimenziji, i također imaju rub. Em čuva felgu, em se guma manje uvija, čvršća je bočnica kod guma s rubom, guma bez ruba je baš doslovno balonka.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC_0180.jpg‎
Views:	282
Size:	1.20 MB
ID:	20433   Click image for larger version

Name:	DSC_0184.jpg‎
Views:	273
Size:	1.06 MB
ID:	20434   Click image for larger version

Name:	DSC_0187.jpg‎
Views:	276
Size:	1.27 MB
ID:	20435  

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 12.11.2018. u 19:37.
jopis je offline   Reply With Quote