Ima netko ideju što da napravim da natjeram T-com ili nekoga da mi potegne optiku do kuće? Osim, naravno, da dođem u T-centar i da razvalim monitor.
Dakle, mislio sam da u moju ulici nikad, ali nikad, neće dovući optiku. Kad li, pred jedno desetak dana, vidim ekipu šljakera za koje znam da su lokalni kooperant Hrvatskog telekoma, da nešto kopa i razvlače kablove. Odem ja do njih i pitam ih što rade, kažu oni meni da mom prvom susjedu spajaju optiku (po nalogu T-coma). Dakle, susjed i ja smo doslovne kuća pored kuće i čak sam poprilično siguran da nam je bakar za ADSL bio u istom šahtu. Da bi bio još veći šok, frajeri mi nonšalantno kažu da zgrada s moje druge strane (u kojoj je 6 stanova) već godinu dana ima optiku.
Nakon toga sam otišao u lokalni t-scum centar i zatražio objašnjenje, veli meni tip da me opće nema u sustavu, da ne vidi da sam opće u bilo kakvom planu, itd. itd. Da čak ne mogu niti zahtjev za optiku dati, da on eventualno može napisati neku napomenu u sustav za moju adresu/kućni broj.
Ne znam ima li veze, t-com frajer mi je rekao da nema, ali trenutačno sam na Iskon ADSL-u i to bez ugovorne obveze. Rekao sam likovima da im odma potpišem na 24 mjeseca ako mi spoje optiku.
Na kraju, moje pitanje: Kome da se napijem krvi?
EDIT: nije važno, ali radi se o Čakovcu.