Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.11.2018., 13:11   #40434
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Vozio sam više puta u danu Osijek - Skopje i natrag u Peugeotu 307 SW, a svi znamo kakvi su njihovi ručni mjenjači, i nisam osjetio nikakav umor. Autocesta je bila 85-90% puta, ostalo su bile državne ceste i grad. Tamo su ceste tada bile puno više ubijene od naših i tražile češće igranje mjenjačem.

Isto tako sam skoro svaki petak popodne, i tako 5 godina, išao iz Zagreba prema Osijeku i ništa posebno. Gužve ima, ali ne kako se ovdje prikazuje i da mi baš zbog toga treba automatik. Svi ste se razmazili, ja bih vas za kaznu poslao da se vozite bilo gdje na moru, recimo od Splita do Čiova, cijelu sezonu. Kad se vratite u Zagreb, onda biste bili sretni što možete koristiti i drugih 50% vašeg 6-brzinskog manualca.
Alo, nećemo sad o ekstremima ekstrema. Baš je kul u sezoni ić s čiova do grada(St) malo onak iz zahebancije popodne

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Mozda je vrijeme za ponovljene tecajeve iz vjestina voznje? Ne vidim zasto bi imao 50 incidenata na toj dionici autoceste, pogotovo ako imas 5 brzina i vozis se ~130km/h.
Pa ono, nakon 21 godinu za volanom, valjalo bi malo neki tečaj na mičevcu odvest, al s nekim evo-m ili imprezom
Nemam 50 incidenata, ali moram šaltat, jer ubrzavat sa 80 na 150 iz 5.e je smor. Jbg. Automatik to riješi nabrzinu

Citiraj:
Kao sto rekoh, nisi jedina osoba u univerzumu koja je sjela u auto i odradila navedenu dionicu. Eto, konkretno, upravo na toj, u petak ujutro od Zg odnosno subotu popodne prema Zg (prekrasna magla na tom dijelu, BTW), ne sjecam se da sam dotaknuo mjenjac. Stvarno.
Na žalost nisam. Al petak poslijepodne je kaos, a idem SVAKI petak POPODNE tom turom iz Zg. Ujutro nije ni blizu gužva kao poslije 16h kad navale slovenski i austrijski bosanci. Ista šema je nedjeljom popodne u kontra smjeru. Btw živim na granici pa i bez autoputa proživljavam kaos kad idem s posla petkom navečer kući, pa čekam po sat vremena da dođem do prvog raskrižja nakon spomen područja Jasenovac i skrenem kući upopreko jer glavnom cestom nema šanse, a imam inače 5min do posla.

Citiraj:
Long story short, o preferencama mozemo pricati, i kako rekoh, ne vidim niti jednu realnu prednost rucnog mjenjaca nad automatskim, ali laprdanje i demagogija da se na autocesti umaraš od mijenjanja brzina... Daj se saberi.
Ne umaram se i slažem se s tobom da je kolega gore pretjerao, al smara živce manualac, valjda godine čine svoje